Een mooi Beeld aan de Tweede Ring in Beijing

Gepubliceerd op maandag 25 april 2011 door Tycho

beeld-ring-beijing-oly-1

Een zeer mooi beeld aan de oostelijke Tweede Ringweg in het Doncheng District in Beijing. Het beeld beeldt de olympische vlam en meet een kleine vier meter hoog. Het beeld werd neergezet in 2004 om te vieren dat China in 2008 de olympische spelen mocht organiseren. Het beeld is gemaakt van staal met een laag bladgoud over.

beeld-ring-beijing-oly-2

Op de stenen ring rond het beeld alle vroegere olympische steden met iets bijzonders uit dat land er bij. Neerland had de spelen in 1928 en daar hoort natuurlijk een molentje bij.

beeld-ring-beijing-oly-3

Op de achtergrond de Tweede Ringweg. Het beeld was goed onderhouden en blonk in de zon. Net links naast het beeld nog op de stoep mijn Giant Braver fiets.

beeld-ring-beijing-oly-4

Het beeld staat in het Dongsi Olympic Community Park, eeveens aangelegd in 2004. Het park strekt een paar honderd meter langs de ring en bij de ingang stond een bord met informatie die ik nu met U ga delen.

Het park heeft een oppervlakte van 10251 vierkante meter waarvan 71% (7251 vierkante meter) groen. De rest van de oppervlakte bestaat uit paden en het pleintje op de plaat. Het park was ontworpen door het gemeentebedrijf Beijing Topsense Landscape Garden Designing en gebouwd door het gemeentebedrijf Beijing Centary Classical Landscape Gardening.

Opdrachtgevers waren: Communist Party of China Commission of Dongcheng District, the People’s Government of Dongcheng District en het Beijing Organizing Commitee for the 2008 Olympic Games.

Bij de opening waren onder andere de volgende Chinese olympische helden aanwezig: Teng Haibin, Wang Xu en Xian Dongmei. Het thema van het park is: “Vriendschap, eenheid, vrede, sneller, hoger, sterker”.

Voorwaar en hoe ook, een fraai beeld in een fraai park.

Comments are closed.