Een mooi Driewielvoertuig uit China

Gepubliceerd op zaterdag 18 juni 2011 door Tycho

a-dliewiel-china-1

Op een markt in Beijing deze zeer fraaie driewieler. Een zelfbouwproject gebaseerd op een driewiel-transportfiets. De voorvork is geheel uniek, vooral de zware veer achter de stuurinstallatie is bijzonder. De chauffeur kan een passagier meenemen of twee kinderen, een passagier met een klein kind zal ook nog wel gaan.

a-dliewiel-china-3

De driewielfiets wordt aangedreven door de benen maar heeft voorop ook een flinke Solex-achtige hulpmotor gemonteerd. Ha!, gelukkig geen elektrieke fratsen hier, gewoon een lekkere smerige benzinemotor, en zo hoort het natuurlijk ook. Zie veer, zo te zien komstig van een lichte vrachtwagen. Grote dynamo voor de lamp wijl 99% van dit soort fietsen, van alle fietsen, in Beijing nog geen kaars verlichting hebben.

a-dliewiel-china-4

De troon met een schoon houten overkleed. Zie de kunstige spatborden, in een eerder leven voorspatborden van gewone fietsen. Maar het beste benne weer de veren, ten minste acht stux onder de stoel. Passagier kan zich in alle comfort een stukje laten rijden. Achter de stoel nog een grote zak voor de bagage.

Een reactie op “Een mooi Driewielvoertuig uit China”

  1. han:

    is hij te koop