Een Varkentje slachten op zijn Chinees

Gepubliceerd op woensdag 5 januari 2011 door Tycho

varken-slacht-1

Slagers slachten een varken in een buitenwijk van Zhengzhou in de provincie Henan. Het varken ligt half in een teil. De slachters halen de niet-eetbare organen uit en zouten de rest van het vlees. Deze manier van slachten is de traditie in het gebied. Het vlees is bedoeld voor consumptie tijdens de Chinees-nieuwjaar festiviteiten rond 3 februari.

varken-slacht-2

Slachten in de buitenlucht is officieel verboden in China. Het gebeurt echter bijna overal, uitgezonderd de centra van de grote steden aan de oostkust. Zoals gewoonlijk doet de politie geen enkele moeite om in te grijpen, de praktijken worden gedoogd.

varken-slacht-3

Het vlees gaat drie weken in de teil om te zouten. Het zijn meest families die een varken kopen en het voor hun huis laten slachten, dat brengt volgens de traditie geluk. Vlak voor de jaarwisseling snijdt de pater familias het vlees in dunne repen die koud, en keihard, op tafel komen.

6 Reacties op “Een Varkentje slachten op zijn Chinees”

 1. mitchell:

  ik wou dat iemand zo die chinese slachten

 2. msms:

  domme kut dieren beulen!!!!!!!

 3. Shweta:

  zegt: SanderHa Celine, na dit grote succes gaat dat zeker geeburen. Volgend jaar deel 2 en deel 3, Spotgaai, wordt zelfs in tweeebn verdeeld in 2014 en 2015. Je kunt voorlopig nog je hart ophalen dus.

 4. Kumiko:

  Celine zegt: CelineIk ben echt kapot verslaafd aan de hoelrespngen, Gwn goeie boeken ik heb gehoord dat de boeken vlammen en spotgaai ook verfilmt worden ik weet niet wanneer vmaar ik ga er zeker heen geweldige filmen boeken het geeft je zelfs een kick om erover te praten love it

 5. degree programs:

  I think none will sink, since they’re already considering on how to add “Garboards and Leeboards” to stabilize the barges, I think they will probably be travelling in a convoy, I doubt it’s cohorts will just watch one of their own sink and do nothing.I still can’t quite picture a ship sinking unless it hits a major storm and overturn the ship.

 6. Lin:

  Dan moeten jullie maar eens bij een Nederlandse slagerij kijken. Het gaat het er net zo aan toe. Dit is alleen in het buitenlucht en Nederland binnen. Het komt op hetzelfde neer het beestje gaat dood. Als je hier echt bezwaar tegen hebt word eerst vegetarisch, want de meeste hier zijn dat ook niet.

  Grow up please!