Eerste Sollicitatieronde op zijn Chinees

Gepubliceerd op woensdag 1 december 2010 door Tycho

solliciteren-china-1

In Chengdu in de provincie Sichuan organiseerde een hoofdjachtburo een bijzondere recruteringsdag. 40 juist afgestudeerde en werkwillige meisjes liepen in ‘kantoorkleding’ over de katloop voor een publiek van 80 bedrijfseigenaren.

solliciteren-china-2

De methode bleek te werken, twee meisjes konden meteen een contract tekenen en met vijftien zijn afspraken gemaakt voor een vervolggesprek. De concurrentie onder net afgestudeerden is torenhoog in China, de universiteten spuwen ieder jaar meer dan 10 millioen nieuwe knappe koppen uit en zoveel banen zijn bij lange na niet beschikbaar. De werkzoekenden doen dus alles wat ze kunnen om een nette job binnen te halen.

solliciteren-china-3

De cv’s van de meisjes, geen heren op de katloop, werden van voren aan bedrijfseigenaren gegeven. Het evenement heeft de nodige kritiek gekregen van vrouwenverenigingen die het meer een vleesmarkt vinden dan een banendag. De organisatie stelt dat alle meisjes vrijwillig kwamen opdagen en juist blij waren met een extra kans op een baan. Het evenement wordt dan ook herhaald en bovendien ook georganiseerd in andere steden.

solliciteren-china-4

solliciteren-china-5

solliciteren-china-6

solliciteren-china-7

solliciteren-china-8

3 Reacties op “Eerste Sollicitatieronde op zijn Chinees”

  1. Shanghigh:

    100% goede en waterdichte methode!

  2. Robert:

    Selectie wie er het beste met de baas neukt.!

  3. Zara:

    Hmmm… we love turon but, yes, the frying gets in the way.Oh, turon are baannas (burros) wrapped in lumpia/spring roll wrapper, then fried with brown sugar.So, baking them, you say… Perhaps we will experiment withthat menthod too!