Eigenwijze Chinavrouw kan niet meer naar Beneden

Gepubliceerd op maandag 10 januari 2011 door Tycho

gebouw-eigenwijs-1

Ruzie tussen een bewoner en een projectontwikkelaar in Mianyang in de provincie Sichuan. Alle gebouwen op de plaat moeten teeg de grond om plaats te maken voor nieuwbouw. Alle appartementen zijn door bewoners verlaten behalve eén; het appartement linksboven in het meest linkergebouw op de plaat. Bewoonster, een alleenstaande oudere vrouw, weigert te vertrekken omdat zij de geboden compensatie te laag vindt.

gebouw-eigenwijs-2

Na twee maanden ruzie, onderhandelen en zachte aandrang nam de projectontwikkelaar een harde maatregel, slopers sloopten het trappenhuis uit het gebouw. De vrouw kan er niet meer uit en niemand kan er meer in. Gas, water en elektra waren al afgesloten. Familie en vrienden brachten de vrouw voedsel en kolen voor haar kachel. Dat kan niet meer.

De projectontwikkelaar hoopt dat de vrouw de strijd nu snel opgeeft en heeft een ladderwagen klaar staan voor evacuatie. Eigenwijze oudjes blijven echter eigenwijze oudjes, de vrouw heeft laten weten nu al helemaal niet meer te vertrekken. De strijd zet zich voort…

De gebouwen moeten plat omdat zij tijdens de aardbeving in 2008 in Sichuan te zwaar beschadigd zouden zijn. Volgens de projectontwikkelaar zijn de gebouwen aangemerkt als ‘gevaarlijk’. Mij dunkt dit zaakje stinkt, het is 2011, alle gevaarlijke gebouwen zijn al lang gesloopt. Denkelijk een onder-een-hoedje-met-een-zakje-geld-onder-tafel van de ontwikkelaar en een stel ambtenaren.

Comments are closed.