Enige Geinigheden van een Menukaart in Hongkong

Gepubliceerd op donderdag 27 januari 2011 door Tycho

Picture 038

Geinigheden op en in menukaarten in China, ik zou d’r een apart blog over kunnen beginnen. Goed nieuws, ik heb net een iphone gekregen en da’s juist handig voor zulke plaatjes. Meer menu vanaf nu! Op de platen een menukaart uit een Macau’s restaurant in Hongkong, een kruisbestuiving tussen de voormalige kolonieën. Macauërs eten graag zee, de kaart weerspiegelt. Op de eerste plaat Crab congee voor 72 Hongkong dollar. De eter trekt zelf de krab aan stukken en mengt vervolgens het krabbenvlees met de congee.

Picture 040

Curry Crab, prijs hangt af van het seizoen, vreemd genoeg gold dat niet voor de Crab congee hier boven. De prijs was trouwens dezelfde. In zuidelijk China komen veel krabben teeg uit de kwekerij, dat ijlen over seizoensprijzen in restaurants is dus veelal bedriegerij.

Picture 041

Maconese Roasted Baby Pigeon voor een zeer schappelijke 33 Hongkong dollar. Komt met sla en wat gebakken aardappeltjes. Ik at dit weleens eerder, het beetje vlees is buitengewoon mals. De Chinezen eten vaak het hele hoofd op, schedel knakken zij tussen hun tanden. De hersentjes namenlijk heten goed te zijn voor de geestenkracht van de mens. Zie nu hoe het met dit volk gesteld is, de hersens van een babyduif…

Picture 045

Roasted Baby Pig. Een heuse ‘special’ voor kerst en Chinees nieuwjaar, kwam op een apart feestmenukaartje. Prijs per gewicht en niet goedkoop, enig vragen leerde honderd Hongkong dollar de kilo. Dit geroosterd vlees is buitgewoon lekker en komt overgoten met vette zoete saus. De Chinezen eten ook de oren, de neus en de poten tot en met de nagels. Geen bijgelovigheden hier, vinden ze gewoon lekker.

Een reactie op “Enige Geinigheden van een Menukaart in Hongkong”

  1. robert:

    welkom terug, we hebben je gemist