Even buurten bij CCTV in Peking, China

Gepubliceerd op woensdag 5 augustus 2009 door Tycho

cctv_china_1

Op 9 februari tijdens de feestelijkheden van Chinees Nieuwjaar vloog het hotel naast Rem Koolhaas‘ CCTV-toren flink in de fik door illegaal vuurwerk goedgekeurd door ambtenaren van de staatstelevisie. Leuke filmpjes op Youtube, kan nu niet linken want China heeft de site weers eens geblokkeerd. Toevallig reed ik weer eens langs bij CCTV en plaatte en paar platen. De rode auto op de foto is een Chang’an Suzuki Alto.

cctv_china_2

De gouden auto rechts een Guangzhou Honda Accord van de vorige generatie. Na de brand, nu vijf maanden her, is er niets gebeurt. Men heeft slechts een paar hoge schermen geplaatst om te voorkomen dat automobilisten massaal op de rem trappen bij het schouwspel. In de eerste week na de brand waren er honderden ongelukken door kijkers op de derde ringweg, da’s de weg die over het viaduct loopt.

Men is nog steeds aan het onderzoeken wat de beste optie is: afbreken of herstellen. Afbreken zou lastig zijn doordat het hotel ook fungeert als contragewicht voor de CCTV-toren. Als men het hotel zou afbreken zou de toren in de grond zakken. Dit echter zijn onbevestigde maar wel hardnekkige geruchten. Als die geruchten waar zijn en het hotel is ook nog eens onherstelbaar dan heeft men geen keus het karkas tot in de eeuwigheid te laten staan.

cctv_china_3

Links weer diezelfde Accord, ik draai hier de fulu (zijweg) op naast de derde ring, die fietser kon ik maar net ontwijken maar ik was dan ook druk met mijn camera, gelukkig keek hij niet al te boos. De schermen waren eerst flauw zilverkleurig maar zijn later kek rood geverfd en dat maakt het plaatje een stuk zonniger.


Comments are closed.