Fan Bingbing opent een Winkelcentrum in Peking, China

Gepubliceerd op dinsdag 28 juli 2009 door Tycho

fan_bingbing_1

Soapsterretje Fan Bingbing (范冰冰) was aanwezig bij de feestelijke opening van de SciTech Prenium Outlet Mall in Peking. De mall huurt zo’n meisje omdat men dan hoopt op meer aandacht in de goedkopere sensatiepers.

fan_bingbing_2

Fan Bingbing mocht lootjes trekken en de winnaar won wat. Op de doos en de doosjes staat I ♥ 奥莱. 奥莱 (aolai) is een afkorting van 奥慝莱斯 (aotelaise) en dat betekent ‘outlet’. Het Chinees met zijn 5000 jaar geschiedenis heeft hier geen apart woord voor kunnen bedenken en hield het op een zielige klankvertaling.

negers_trommel_1

Behalve Bingbing waren er ook negers die fijn mochten dansen en op trommels slaan, negers zijn de laatste tijd populair bij openingen en andere feestjes, het lijkt dat de Chinees zijn traditionele negerangst aan het overwinnen is.

fan_bingbing_3

Bingbing vertelde tijdens de persconferentie dat ze heel veel van winkelen hield en zeker nog eens naar de SciTech Prenium Outlet Mall in Peking zou komen voor een koopje.

scitech_3

Men had nog een piano op een hart die automatisch speelde, vroeger noemde men zo’n machien een pianola maar gezien de veel geavanceerdere techniek van tegenwoordig denk ik dat robotpiano beter is. Een piaonola diende men eerst helemaal op te winden, de robotpiano speelt al na drukken op het knopje.

fan_bingbing_4

Na de persco zette Bingbing handtekeningen en op de plaat staart ze dromerig langs een lens.


Comments are closed.