Flinke Overstromingen in Provincie Anhui, China

Gepubliceerd op woensdag 14 juli 2010 door Tycho

overstromingen-anhui-china-1

Het midden, oosten en zuiden van China zijn getroffen daar buitengewoon bar weer; stormen, windstoten, halve meters regen en wat niet nog meer. Hier in noord-oostelijk Beijing is alles gelukkig rustig.

In dit verhaal wat platen uit de provincie Anhui, een der armste en achterlijkste van het land, de provincie werd zwaar getroffen, 50.000 mensen zijn op de vlucht en de dodenteller staat op tien.

Op de bovenste plaat een verlaten lijnbus in de stad Chizhou.

overstromingen-anhui-china-2

Brug in Chizhou, modderig vloedwater stroomt dreigend onder de peilers door. China heeft ieder jaar rond deze tijd te kampen met het weer maar dit keer krijgen de Chinezen het wel heel zwaar voor de kiezen.

overstromingen-anhui-china-3

In alle getroffen provincies saam zijn meer dan zeven millioen van huis en haard verdreven, de overheid heeft grote hulpacties op touw gezet waar ook de strijdkrachten bij betrokken zijn, de hulp heeft echter Anhui nog niet bereikt daar die provincie pas gisteren voor eerst de klos was.

Deze nieuwe ramp leek mij ook een goed moment voor een nieuwe categorie: China Natuurrampen. De komende tijd zal ik oudere verhalen over de ransel van Moeder Natuur hun nieuwe plek in plakken, dit verhaal dus, is een eersteling!

Comments are closed.