Flinke Overstromingen in Provincie Hubei, China

Gepubliceerd op woensdag 14 juli 2010 door Tycho

overstromingen-wuhan-china-1

Het midden, oosten en zuiden van China zijn getroffen daar buitengewoon bar weer; stormen, windstoten, halve meters regen en wat niet nog meer. Hier in noord-oostelijk Beijing is alles gelukkig rustig.

In dit verhaal wat platen uit de provincie Hubei, een relatief welvarende in het midden van het land, men heeft alleen te veel rivieren. De provincie werd zwaar getroffen, meer dan 100.000 mensen zijn op de vlucht en de dodenteller staat op 23. Hulp echter, is onderweg.

Op de bovenste plaat politiemensen in Wuhan, hoofdstad van de provincie, druk bezig met de bouw van een dam zandzakken. Het zet weinig zoden aan de dijk, achter de dam staat het water net zo hoog als voor.

overstromingen-wuhan-china-3

De bus, rijdt niet meer. De laatste drie dagen veel middeld 37 centimeter regen per dag in Wuhan, rivieren en riolen konden de stroom niet meer aan en hop, daar begon het lieve leven.

overstromingen-wuhan-china-4

Links een Brilliance BS6.

overstromingen-wuhan-china-5

Chinezen zijn geen waterdieren, zo zwemmen zij niet graag, ook op het strand zijn zij zelden tot meer dan pootjebaden te bewegen. Op de plaat een heel roedel dat via een hekje probeert de voeten droog te houden, wel, regent het niet al?

Comments are closed.