Flinke Overstromingen in Provincie Sichuan, China

Gepubliceerd op maandag 19 juli 2010 door Tycho

overstromingen-china-sichuan-1

Het midden, oosten en zuiden van China zijn getroffen daar buitengewoon bar weer; stormen, windstoten, halve meters regen en wat niet nog meer. Hier in noord-oostelijk Beijing is alles gelukkig rustig.

In dit verhaal wat platen uit de provincie Sichuan, dat in 2008 nog werd getroffen door een van de ergste aardbevingen aller tijden, 170.000 zielen lieten toen het leven. Sichuan was nog grootdeels uit het noodweer van deze zomer gebleven maar kreeg het dit weekeinde plots keihard voor de kiezen, na een enkele twee dagen regen staat de dodenteller meteen op 13.

Op de plaat de ravage in het stadje Wanyuan, een dikke modderstroom uit de natte bergen werkte zich dwars door de straten een weg naar beneden. De rode vrachtwagen is een kindje van FAW, First Auto Works, uit Changchun in de provincie Jilin.

overstromingen-china-sichuan-2

Het water sloeg een brug weg van de Nationale Snelweg 210 bij Ganxigou, linksonder en aan de overkant is nog net wat asphalt te zien. Door de regen sloot ook het internationale vliegveld bij Chengdu, hoofdstad van Sichuan. Honderden vluchten werden gekanselt, duizenden reizigers zitten vast. Veel treinen rijden niet meer door aardverschuivingen en wegen zijn gesloten door overstromingen of, zie nog eens plaat, door weggeslagen bruggen.

overstromingen-china-sichuan-3

De centrale overheid heeft noodhulp en soldaten beloofd, maar men zit in Beijing een beet met de handen in het haar. Het hele midden, oosten en zuiden van het land lijken tegelijk onder water te staan. Men spreekt van de ergste overstromingen sinds 1998 toen meer dan 4000 mensen om het leven kwamen en meer dan 16 miljoen zielen werden geëvacueerd.

Een reactie op “Flinke Overstromingen in Provincie Sichuan, China”

  1. バーバリー:

    You really make it seem really easy with your presentation however I to find this topic to be really one thing that I think I’d by no means understand. It kind of feels too complicated and extremely wide for me. I’m looking forward in your next put up, I’ll try to get the hold of it!