Fraaie Oude Schaar uit China

Gepubliceerd op zondag 15 januari 2012 door Tycho

a-schaar-beijing-1

Hier een mooie oude schaar uit China. Ik vond de schaar in het huisje van een vrind van de vader van de vriending van mijn buurman. De schaar stamt uit onfeer 1960 en is geheel maakt van metaal. Het merk is Beijing, de karakters zijn net zichtbaar onder de schroef.

a-schaar-beijing-2

De schaar in open toestand. De vrind van de vader van de vriending van mijn buurman wilde mij de schaar niet verkopen. Hij was kennelijk gehecht aan zijn schaar. Natuurlijk heb ik ook even met de schaar geknipt.

Testbed was een oude krant, de schaar gleed er heerlijk soepel doorheen, als ware hij juist gisteren uit de fabriek gekomen. De vrind van de vader van de vriending van mijn buurman vertelde dat hij de schaar eens per jaar liet slijpen, dat was genoeg, zei hij.

Comments are closed.