Gat valt in Weg in Peking, China

Gepubliceerd op dinsdag 28 juli 2009 door Tycho

gat_in_weg_china_1

In het Chaoyang District van Peking viel een gat in de weg, het gat mat twee meter lang, vier meter breed en drie meter diep. Volgens lokale autoriteiten viel het gat door zware regenval. De regens van deze zomer zijn inderdaad zwaarder dan in vorige jaren en kennelijk was de weg daar niet op gebouwd.

gat_in_weg_china_2

De schuld geven aan het water uit de hemel is natuurlijk prettig voor ambtenaren die anders misschien meer hadden uit te leggen over het bouwtoezicht in hun district. Op deze tweede plaat is de waarschijnlijke oorzaak van het gat te zien: een waterleidingsbuis.

Instortende wegen zijn niet ongewoon in China en meestal ligt de oorzaak bij lekkende leidingen onder de grond die het fundament van de weg wegspoelen. Zo te zien is dat hier ook het geval. De ambtenaren die dachten met hun kulveraaltje weg te komen krijgen de rekening nog wel gepresenteerd.

Enige vergelijkbare incidenten:

gat_in_weg_china_3

Shenzhen, provincie Guangdong. Een hele krantenkiosk valt in een gat dat plotseling in de stoep viel. Oorzaak: een lekgeslagen waterleiding.

gat_in_weg_china_4

Weihai, provincie Shandong. Een gat valt in een weg nadat een netwerk van waterleidingen plots knapte.

gat_in_weg_china_5

Baoji, provincie Shaanxi. Een hele grote, in het centrum van de stad viel een gat van meer dan twintig meter lang en tien meter breed. Oorzaak bleek de verbouwing van het waterleidingstelsel die op dat moment aan de gang was, een van de hoofdpijpen die was afgesloten brak door de druk van het water en nam de weg mee.


Comments are closed.