Gaten in de Weg na Regen in Peking, China

Gepubliceerd op zaterdag 1 augustus 2009 door Tycho

china_gaten_in_weg_0

Het regent de laatste dagen heel hard en heel veel in Peking en daar zijn de wegen niet op berekend dus vallen er overal gaten in het wegdek. Men bouwt hier een weg in een uurtje maar het is niet altijd allemaal even sterk. Nu is het wel zo dat dit jaar een nat is, alle records zijn gebroken en in mijn zes jaar hier zag ik nooit zoveel water vallen. Op de eerste plaat een gat in Xidan, da’s vlak bij het drukste winkeldistrict van Peking en normaal al geen doorkomen aan.

china_gaten_in_weg_1

Weer Xidan, een paar honderd meter verder op dezelfde straat.De Chinese kopie van de Bugaboo draagt een laptopcomputer en meetapparatuur om officieel vast te stellen dat er een gat in de weg viel, pas dan komen er gelden vrij voor de raparatie.

china_gaten_in_weg_2

Het betere werk! Dat is een Gat! Meer dan drie meter diep in Beichizi en opvallend genoeg geen doden of dat houdt men weer eens geheim. Het lokale districtsbestuur, soort stadsdeel, verwacht dat reparatie nog wel enige tijd kan duren. Indeed dat denk ik ook, zo’n week en bij de volgende druppel dondert de boel weer in mekaar.

china_gaten_in_weg_3

Nog eentje van Beichizi, het asphalt is gebroken en diep daar beneden ljkt een buis te zien die denkelijk verantwoordelijk was voor correcte waterafvoer en dus heeft gefaald. Meestal gaat het bij die buizen mis maar het komt ook regelmatig voor dat een stuk weg zonder buis in de buurt plots instort. Buiten regen het nu, vroeg op de zaterdagavond, weer keihard met onweer en blixem bij dus de komende dagen vermoedelijk nog veel meer, ik blijf dit bericht opdatummen tot eind september de winterdroogte komt.

Eerder deze week viel er ook al een groot gat in een weg in Peking, zie daar ook voor wat platen van weginstortingen uit andere delen van China.


Comments are closed.