Gebouw in Twee Gesloopt in China

Gepubliceerd op vrijdag 7 augustus 2009 door Tycho

half_huis_china_1

In het dorp Hongshan vlakbij de stad Zhuhai in de provincie Guangdong werd een gebouw in twee gesloopt en in het niet gesloopte gedeelte woont nog volk.

half_huis_china_2

De huidige eigenaar van de helft die over is deelde eerder de eigendom van het gebouw met zijn neef. Vorig jaar verkocht die neef zijn helft aan een projectontwikkelaar die dat gedeelte sloopte. De huidige eigenaar van de overgebleven helft kon echter geen overeenstemming bereiken met de projectontwikkelaar over verkoop van zijn helft en zo bleef dat gedeelte staan met bewoners, waaronder de eigenaar en zijn familie, er nog in.

half_huis_china_3

De eigenaar en zijn familie bewoont de vierde verdieping, de rest is verhuurd voor een zeer goedkope 100 tot 200 yuan (10-20 euro) per verdieping. De projectontwikkelaar is ondertussen failliet gegaan waardoor de koppige eigenaar vermoedelijk nog de nodige tijd van zijn bezit kan genieten.


2 Reacties op “Gebouw in Twee Gesloopt in China”

  1. baognaminofst:

    Wat is het bouwjaar van dit gebouw? Ik vind het altijd grappig dat er nu in 2011 nog altijd dit soort eigenaardige dingen gebeuren!

  2. baognaminofst:

    Het lijkt alsof het gebouw tussen 1945 en 1960 gebouwd is!