Gebouw Opgeblazen in Liuzhou, China

Gepubliceerd op vrijdag 20 maart 2009 door Tycho

boem_china_1

Boemha!, daar gaat er weer een! In de stad Liuzhou in de provincie Guangxi blies men een gebouw van tien verdiepingen op, oppervlakte 8000 vierkante meter. Het gebouw was in vergelijking met Naburige Reuzen te laag voor de kostbare grond.

Het heette het Zhongshan Gebouw en lag aan de Zhongshan straat, dat nu is nog eens eenvoudig. Geen vreemde trouwens, oude gebouwen heten hier vaker naar de straat of de wijk, toeval wil natuurlijk dat de wijk ook Zhongshan heet.

boem_china_2

Die waterspuiten rond de sloop zijn nieuw voor mij, ik zag zoiets nooit eerder in China, is men soms bang dat er brand uitbreekt? Verder valt op dat er in het gebouw nog al wat aanwezig lijkt, ook een rare voor dit land, meestal trekt men voor de boem er alles tot de laatste tegel uit. Vermoedelijk had een projectontwikkelaar de nodige haast, vreemd weer, in deze tijd. Dit zaakje Stinkt! Ik weet want ik volg dit onderwerp al jaren, zeker asbest daar, of erger.

boem_china_3

De totaalplaat, de brandweer spoot al voor de plof, wat heeft dat nu weer voor zin? Hoe ook en niet een mooie knal het was. Ik ga U de komende tijd zeer scherp op de hoogte houden van nieuwe opblazingen in China want dit moet een van mijn Grootste Categorie├źn gaan wezen want wat is het Toch Mooi om iets kapot te zien gaan! Snel meer…


Een reactie op “Gebouw Opgeblazen in Liuzhou, China”

  1. michel:

    de brandweer spuit on te verkomen dat er stof rond dwaalt over een te groot gebied