Gebouw van 35 verdiepingen Vliegt in Brand in Tianjin, China

Gepubliceerd op vrijdag 29 januari 2010 door Tycho

tianjin_fire_0

Een gebouw in aanbouw van 35 verdiepingen hoog vloog tijdens laswerkzaamheden op de begange grond in brand. Het vuur vrat zich een weg langs de westzijde van het gebouw en liet de rest met rust. Volgens een bouwarbeider trokken de vlammen zich omhoog door electradraden die west al waren aangelegd maar elders nog niet. De brandweer zette 20 spuitwagens en 200 spuitgasten in om de brand te blussen maar zelfs de krachtigste spuit kwam niet hoog genoeg.

tianjin_fire_1

tianjin_fire_2

Spuitgasten probeerden met hele lange slangen die zij dwars dor het gebouw droegen het vuur vanuit het niet-brandende gedeelte te blussen. Op de plaat is goed te zien dat bouwarbeiders de kozijnen al hadden aangebracht. Het gebouw was een gemeentjeproject met betaalbare woningen, door de gekte op de huizenmarkt bouwt iedere projectontwikkelaar luxe appartementen waardoor de midden en onderklasse weinig te wonen heeft.

tianjin_fire_3

Nadat het vuur de electradraden had opgevreten en verder alleen nog op beton stuitte doofte het vanzelf, de brandweer had dus net zo goed met z’n 200 in de kazerne kunnen blijven kaarten. Volgens een eerste inspectie valt de schade mee, paar nieuwe draadjes, likje verf en hupsakee. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Comments are closed.