Gedwongen Buitenschool in China

Gepubliceerd op donderdag 23 december 2010 door Tycho

school-wugang-0

Leerlingen van een lagere school in Fengtian County onder Wugang City in de provincie Hunan krijgen hun lessen buiten. Het lokale bestuur heeft het schoolgebouw op slot gedaan na een conflict met de ongeveer duizend bewoners over een nieuwe landbouwbelasting.

school-wugang-4

Bewoners weigeren die te betalen, het lokaal bestuur sloot daarop het water af en deed de school op slot, er zijn geen andere lagere scholen in de verre verre omtrek van het afgelegen bergachtige gebied. Het schoolbestuur en leraren staan aan de kant van bewoners, en zijn zelf ook bewoners, en besloten de lessen voor de 100 leerlingen dan maar buiten door te laten gaan. Op dit moment ligt de temperatuur overdag rond het vriespunt maar in januari en februari kan het kwik dalen tot minus tien.

school-wugang-6

Het schoolbestuur is niet van plan op te geven, men heeft vuurkorven besteld voor de koude maanden. Het lokale bestuur weigert echter ook op te geven en blijft staan op de belasting. De publikatie van de platen op het Chinese internet heeft geleid tot veel woedende reacties richting de ambtenaren in Fengtian, maar tot nu toe zonder enig effect.

school-wugang-5

Comments are closed.