Gedwongen Verhuizing van 15.000 mensen voor Drankfabriek in China

Gepubliceerd op dinsdag 18 mei 2010 door Tycho

moutai-china-1

Meer dan 15.000 bewoners van Moutai Town in Renhuai City in de provincie Guizhou moeten gedwongen verhuizen zodat de Moutai fabriek in de stad hoge kwaliteit drank kan blijven maken. Moutai (aka Maotai) is de beroemdste sterke drank van China en komt alleen uit Moutai Town.

Moutai werd voor het eerst gedestilleerd tijdens de Qing-dynastie (1644-1912). Volgens de overlevering, en de fabrikant, zijn het unieke klimaat en het water van de Chishui-rivier in Moutai Town van vitaal belang voor de smaak van de sterke drank.

Door de groei van de stad in de afgelopen tien jaar is de kwaliteit van lucht en water sterk verminderd en daardoor verminderde de kwaliteit van de Moutai. De fabriek kon door de specifieke eisen aan zijn lokatie niet verhuizen en dus besloot het gemeentebestuur dat het overtollige volk weg moest.

De 15.000 zielen verhuizen naar Moutai New Town, op 10 kilometer ten noorden van Moutai Town. Volgens de staatspers is de bevolking niet ongelukkig met de gedwongen verhuizing, in tegendeel: Lio Shiqun, een van de bewonersdie moet verhuizen, vertelde: “Ik ben trots dat ik iets kan doen om de kwaliteit van het Moutai-merk te verzekeren.”

In 2015 moet de verhuizing helemaal klaar zijn.

Comments are closed.