Geen Best Weer in Chongqing

Gepubliceerd op vrijdag 9 juli 2010 door Tycho

rain-chongqing-1

Chongqing is vanavond getroffen door buitengewoon zwaar noodweer, donder en blixem en zware regen. In Beijing is het ook raak, na een hittegolf van een week plenst nu de regen met bakken uit de hemel. Mijn vriendin zit vast in Nanjing want het vliegveld van Beijing is door het weer gesloten. Mooi, dan kan ik nog fijn een avondje verhaaltjes typen.

rain-chongqing-2

Donkere wolken boven Chongqing. Duister is men daar wel gewend, ik was kort her een week in die stad en zag zeven dagen geen zon, door de vervuiling en de ongelukkige ligging tussen hoge bergen. Dit echter is andere koek, zie hoe de vogels de donkere wolken proberen voor te blijven met de snelste vleugelslagen richting licht. Op de achtergrond van de plaat de bergen nog net te zien.

rain-chongqing-3

Dreigend dalen de wolken over een brug over de Yangtze, toevallig nam ik deze brug zelf een paar keer, voor mijn dagbaan moest ik in het conferentiecentrum wezen aan d’andere kant van de rivier. Best een aardige stad, ons Chongqing, mooie meisjes en goedkoep bier.

rain-chongqing-4

Een blik op de grond. Straten ondergelopen en auto’s verzopen. Chinese steden weten niet goed raad met regen, het hele leven komt immer plots tot stilstand en behalve met een fiets komt een mens nergens meer. In Bejing is het wel aardig dat bij regen alle taxi’s stoppen. Ze willen namenlijk geen natte passagiers meenemen omdat ze een boete kunnen krijgen van de taxi-inspectie-dienst als hun wagen smerig is. Die inspectie-dienst heeft maling aan het weer en trekt er juist bij regen gesterkt op uit.

Comments are closed.