Gestolen Kind na Drie jaar terug Bij Ouders in China

Gepubliceerd op vrijdag 11 februari 2011 door Tycho

kind-terug-1

In China worden ieder jaar tienduizenden kinderen gestolen bij hun ouders en doorverkocht voor  bedelarij of slavenwerk. Het komt zeer zelden voor dat deze kinderen terug komen bij hun ouders, maar daar lijkt nu verandering in te komen.

Onder leiding van professor Yu Jianrong van de Chinese Academy of Social Sciences zijn ‘netizens’, de Chinese naam voor fanatieke gebruikers van het internet, met een landelijke actie begonnen om ontvoerde kinderen bij hun ouders terug te brengen. 

De netizens steken hun neuzen buiten de deur en maken op straat foto’s van bedelende kinderen, die foto’s plaatsen zij vervolgens op het web in de hoop dat ouders hun kroost herkennen. Het initatief kreeg veel aandacht in de Chinese pers, inmiddels bestaan reeds tientallen websites met foto’s van mogelijk ontvoerde kinderen, zie hier zelfs voor een voorbeeld met filmpjes.

Het eerste succes is ondertussen binnen. De zes-jarige Pen Wenle (foto boven) werd door zijn ouders herkend op een der websites, het kind bedelde op straat in Pinzhou in de provincie Jiangsu. Peng Wenle werd drie jaar eerder ontvoerd vlakbij zijn thuis in Shenzhen in de provincie Guangzhou.

Vader Peng Goafeng haaste zich de 1000 kilometer naar Pinzhou en kon met behulp van de lokale politie het kind terug krijgen. De vrouw met wie het kind bedelde is opgepakt. Naar verwachting zullen de komende tijd nog veel meer kleinen bij hun ouders terugkeren.

Een reactie op “Gestolen Kind na Drie jaar terug Bij Ouders in China”

  1. Ketlen:

    Een tweeling draegn met bekkeninstabliteitIk ben nu 18 weken in verwachting van een tweeling. Bij onze eerste zoon heb ik een by kay draagdoek aangeschaft. Helaas heb ik hem (te) weinig gebruikt vanwege bekkeninstabieliteit. Ik hoop met deze zwangerschap bekkeninstabieliteit te voorkomen door middel van fysio. Alleen is dat nooit te zeggen. Graag zou ik mijn tweeling willen draegn. Welke doek is daarvoor geschikt? En Welke doek is het beste mocht ik last hebben van bekkeninstabieliteit?Met vriendelijke groetjes,Laurien