Gezellig naar de Hondenmarkt in China

Gepubliceerd op maandag 28 december 2009 door Tycho

hondenmarkt_china_1

Een groepje arbeiders is op zoek naar een lekker hondje op een markt in Anqing in de provincie Anhui. De heren hebben honger en geen tijd voor subtiliteit, de volgende platen kunnen hen die daar niet tegen kunnen een naar gevoeltje geven.

hondenmarkt_china_2

Een der mannen trekt met een speciaal ijzer een hondje bij zijn nek uit de kooi, zijn vriend zwaait met een grote houten knuppel.

hondenmarkt_china_3

De hond huilt, hij weet zijn tijd gekomen.

hondenmarkt_china_4

Eerste klap gekregen, de ogen gesloten, het dier geeft op.

hondenmarkt_china_5

De een der mannen trekt het levensloze lijkje uit de kooi, de mannen betaalden en gingen heen met hun hond.

hondenmarkt_china_6

Even verder op dezelfde markt een man die een hond slacht. De hond hangt aan zijn bovengebit via een haak aan de slachtstang.

hondenmarkt_china_8

De slachter stroopt tazendsnel met een beweging die routine verraadt de huid van het karkas. De hondjes in de kooien zijn druk bezig met hun eigen dingetjes en lijken niets te willen weten van het duister lot dat hen ook wacht.

9 Reacties op “Gezellig naar de Hondenmarkt in China”

 1. Tweets die vermelden Gezellig naar de Hondenmarkt in China | ChinaBlog.nl -- Topsy.com:

  […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Bart Breij, Jasper van Deurzen. Jasper van Deurzen heeft gezegd: Alles is barbaars RT @Scarbir: Waarom eigenlijk al die ophef over zeehonden- en walvisjacht als er ook zoiets bestaat? http://bit.ly/7VFd8N […]

 2. Paultje:

  Go Vegan!

 3. vreselijk:

  Die mongolen hebbeb geen gevoel in hun iele lichaam man hoe kun je zo met dieren omgaan

  ziekelijke gestoorde misselijke gasten hoop dat hun alle ook een pijnlijke dood sta verwachten

 4. hetty:

  het is gewoon verschrikkelijk wat er daar met die honden gebeurd ,snap niet dat de overheid daar niet na om kijkt ,wat zijn wij dan goed voor onze huisdieren

 5. Jolanda:

  Jolanda,
  Gruwelijk wat er over de hele wereld met dieren gebeurd.
  Wat wij toelaten in Nederland, met onze bioindustrie vind ik net zo gruwelijk en barbaars, mensen eten er echt geen stukje vlees minder om.Als je opkomt voor honden en katten, dan ook voor am
  nderendieren of voelen zij soms minder pijn en angst.

 6. Elisa:

  Helemaal met je eens Jolanda! Wij vergeten even mooi hoe er met de dieren in Nederland wordt omgegaan. Het zijn dan misschien geen honden en katten maar het zijn evengoed dieren met gevoel.

 7. Unit13:

  Op dit afbeelding zagen we hoe het is om dieren te slager. Al die cometaar van mensen is ook niet normaal . Dit is gewoon hoe hun daar leeft da kunnen we niks aan veranderen . Wij eten ook konijnen in nl is ook gewoon liever dieren ! Dit gebeurt ook bij varken koeien en zo maar verder alle dieren die we eet moet eerst dood maken . Denk goed na wat voor cometaar je hier zet nattuurlijk is dat triest .als we nlders dit ziet maar in china is ellke dag tezien

  Ps als je nog vlees eet dan denk maar is elke hapje zat leven in

  Gr

 8. Chantal:

  Ik heb hier geen woorden voor!! Echt onrespectloos hoe ze met de dieren omgaan!! Te erg gewoon!! wat een naar volk ze, heb totaal geen respect voor dat soort mensen! egoisten! Ik snap best dat ieder land zijn gewoontes hebben maar op deze manier en zoveel pijn!! Sorry hoor maar zo ga je niet om met beesten!! Ben boos en teleurgesteld! Ik hoop dat het pijn doen van onschuldige beesten ooit ophoudt, want ook die hebben gevoel!!!!

 9. mitchell:

  chinezen villen op een markt kom ik kyken en genieten wat een vuil vies kanker volk