Goudvissen in Beijing hebben het Koud

Gepubliceerd op zondag 13 februari 2011 door Tycho

visjes-beijing-1

Overal in Beijing kan de liefhebber visjes kopen voor zijn aquarium thuis, bij kleine familiegedreven winkeltjes aan de straat. Als het vriest zorgen de meeste winkeliers voor wat warm water in de kommen, deze niet.

visjes-beijing-2

De kleine goudzwemmers hebben het koud en kruipen dicht bij mekaar. Vissen in het echte leven natuurlijk, zwemmen ook door met een laagje ijs boven hun schubben. Goudvissen echter zijn zulke klimaten nix gewend, de dieren leven normáliter heerlijk verwarmd.

visjes-beijing-3

Bij dezelfde zaak. Goudvissen in een plastieken bak. Het ijs was hier gelukkig wel gebroken maar het vriezen had zich veel verder naar de bodem doorgezet.

visjes-beijing-4

De dieren vriezen bijkans dood. Een gewoon goudvisje is in Beijing te koop voor 1 yuan, dan gaat het ras naar boven met tien yuan voor speciale exemplaren. Hele bijzondere doen misschien een 50. Een klein aquarium met grind en een basispompje doet zo’n 30 yuannen.

visjes-beijing-5

Het winkeltje staat bij mij in de straat, gedreven door een stel in in vacanties helpt zoontjelief mee in de zaak. Het zijn geen visspecialisten, hun core business is bloemen en planten. Ik koop d’r wel eens een plantje als cadeau’tje voor die en die, prima plantjes, nooit een onvertogen woord over gehoord.

Een reactie op “Goudvissen in Beijing hebben het Koud”

  1. Nikstevan:

    WTF wa een mishandeling doe normaal !! Gij zijt even gek !!! Val dood !!