Gratis Baby bij Kewpie Mayonaise in China

Gepubliceerd op zaterdag 9 mei 2009 door Tycho

china_kewpie_baby_0

Die dag toch was weer een gelukkige want ik kreeg een geweldig gratis ding bij mijn favoriete Chinese mayonaise: een plastic baby popke. Het logo van Kewpie is namenlijk ook een baby, dat maakt zin bij zo’n merk, dus dacht men zo’n promotie-actie een goed idee.

china_kewpie_baby_2

Kewpi (Qiu Bi, 丘比) is een van de grootste sauzenfabrikanten in China. Ze maken allerlei soorten; voor sla en dip maar mayonaise (sha la jiang, 沙拉酱) is hun core business. Ze hebben twee soorten: de standaard mayonaise zoals op deze platen met een rood etiket en een zoete variant met een blauw. Chinezen, rare wezens als ze wezen, hebben de zoete liever. In sommige winkels is de rode niet eens te krijgen, soms moet ik daarvoor omrijden! De rode dus, komt smakelijk het dichtst bij het Neerlands spul in de buurt.

china_kewpie_baby_3

Het logo voor zo een helder vergelijk. Het heeft geen geslacht want dat zou niet netjes zijn, wel twee rare kussentjes op de schouders, die heeft het popje niet, geen idee eigenlijk wat die zijn. Het logo is getrademarkt, geen grappen dus!, dat zouden de Chinezen ook nooit doen met bijvoorbeeld Calvé. Dat merk is net zo’n instituut als Kewpie, denk je in Nederland aan Mayonaise dan denk je Calvé, in China het is mijn Kewpi.

china_kewpie_baby_4

De baby los van de moederpot. Het was geen eitje, de faktorij had neukend dik plastic tape gebruikt om een en ander aan mekaar te krijgen en toen bleek de baby ook nog eens in een zak te zitten.

china_kewpie_baby_5

Hop la en daar is Zij. Daar ik een man noem ik het maar een meisje, het zou immers vreemd zijn als ik een jongetje tegen mijn lul had aangewreven, niet waar? Ik grap U maar hoor Beste Lezer, dit meisje bleef keurig boven tafel.

china_kewpie_baby_6

Die ogen duiden ook op meisjezijn, ik heb gelukkig De Juiste Keuze gemaakt. Tel die tenen, ik raakte kwijt bij zo’n miljoen bij mekaar, het kan ook het bier wezen hoor maar denkelijk had de tenensnijder z’n dag niet op de werkvloer, of juist wel natuurlijk en was het Echt de Zijne!

china_kewpie_baby_7

Van Achter weer, ik herinner mij Bin Laden op een baanvak, wat was dat lekker. Hier ook, die mooie ronde billetjes, die voetjes fijn aan mekaar dus nix je kop stoten tegen zo’n poot als je net lekker Bezig Bent! Ik grap U again hoor, lalala, dat bier ook toch hoei hoei, moe’k eens een keer mee nokken, stop d’r mee, jajaja, daar grap ik U opnieuw.

china_kewpie_baby_8

Het Plaatje Compleet, de baby resideert in de dop. Welke man heeft er nu nog nooit zijn lul in een pot mayonaise gestoken? Niet liegen heren, ik weet. Het spul is gegoten met een fraaie krul, zie dat puntje een lekker steken. Jammer van die glazen rand anders wist ik precies wa’k daarmee deed. Niet liegen, nee niet nog eens, heren…

china_kewpie_baby_9

De baby samen met haar vriendin in mijn Hello Kitty asbak, daarover later wellicht nog eens meer, ik heb er drie, verschillende.


Een reactie op “Gratis Baby bij Kewpie Mayonaise in China”

  1. Anne:

    Kewpie is van origine een Japans merk…en de Japanse is veel lekkerder dan de Chinese want die is wel erg zout, zoals veel Chinees eten helaas.