Gratis Bak bij Nestlé Witte Chocoladerepen uit China

Gepubliceerd op woensdag 7 april 2010 door Tycho

gratis-bak-china-1

Dit schone gratis ding vond ik voor 27 yuan, 2.7 euro, in een filiaal van Carrefour Supermarkten in Beijing. Het is een bak bij 32 repen witte chocolade van het Zwitserse, lekker in de bergen jodalijee koekoek!, Nestlé. Mijn neef Willem Jan werkt in Zwitserland. Willem, als je dit leest hoor, de groeten van neef Tycho uit China!

De Zwitserse, koekoek!, familienaam Nestlé is aardig vertaald in het Chinees. Men heeft ‘nest’ letterlijk genomen en van gemaakt: 雀巢, quechao. De ‘que’ is een zeldzame vogel, de ‘chao’ een nest. Onder de merknaam staat 脆脆鲨, cuicuisha, krunstige krunstige haai. D’as de slogan hier, kek niet, haai, vogelnest, hele beestenboel bij mekaar. Chinees wijsheidje: veel beesten geeft een stal en een stal geeft stront.

gratis-bak-china-2

D’achterkant van de verpakking met enige instructies en reclameplaargrafie. Vaste lezers weten wat wij hier met instructies doen. Juist indeed, weg er mee. Chinees wijsheidje: hij die instructies volgt gaat net zo dood als iedereen. Da’s een denkertje, zit meer in dan op de eerste lees lijkt.

gratis-bak-china-3

De doos met de 32 witte chocoladerepen en de doos met de gratis bak uit hun primaire verpakking. Da’s een best stuk plastiek trouwens, goed dik, ik heb het bewaard voor eventueel later gebruik. Neerlands wijsheidje: wie wat bewaard heeft wat. Nu, ik weer een mooie plastiek zak.

gratis-bak-china-4

Eerst een blik op het basisding. De repen liggen keurig recht in hun doos. Da’s in China, jammer genoeg, wel eens anders en dat heeft niet eens zo zeer met de supermarkt te maken. Die brave vakkenvullers met hun louter goede bedoelingen toch! Neen, de probleem is de transport, daar host alles van her naar hot op die slechte wegen in te zwaar beladen vrachwagers met bladveren. Kennelijk had Carrefour une bonne transportur du pakku.

gratis-bak-china-5

De witte chocoladerepen uit hun secundaire verpakking. Een gelukje voor mij, het zijn immers 32 stux zodat ik deze plaat in ene kon schieten.

gratis-bak-china-6

De witte chocoladereep uit zijn tertiare verpakking. Hmm, wat ziet dat lekker. Die Zwitsers, koekoek!, in hun bergen hebben te lang in het dal gesloten gezeten, dat lijkt verdikmedip wel walvisvet. Zie ook dat randje onder, foutje in de fabricage, de vorm sloot niet goed af.

gratis-bak-china-7

De bak uit zijn secundaire verpakking. De bak is gemaakt van zacht plastiek en is gevormd naar een varkenskop met een extra oor onder de kin. In het mid van de bak staat nog eens de merknaam en die hippe haaienslogan. Nu vergat ik bij de eerste plaat wat karakters en ik zet ze daar nu niet meer want dan is het hele ritme weg, lalala koekoek, maar linksonder de verpakking van de gratis bak bij het plaatje van de gratis bak staat nog: 精美糖果盘, jingmei tangguopan, best te vertalen als ‘zeer mooie snoep schotel’.

gratis-bak-china-9

De zeer mooie snoepschotel recht van voor genomen.

gratis-bak-china-91

Van onderen. Wel, net als een biggetje geen drie oren kan hebben heeft het ook geen drie poten.

gratis-bak-china-92

Di’s dan de bedoeling van dat Zwitserse, koekoek!, reclamekantoor. Maar met al de tijd kunnen zij mij nog meer vertellen.

gratis-bak-china-93

Ik bepaal zelf wel hoe ik zo’n drie-oorig-varkensschoteltje met drie poten gebruik, het werkt prima als een bierschaaltje. Het blik Heineken, zie ook een ander hik verhaal, deed mij 10 yuan in de Friendship Store in Sanlitun. De o.vijver ging precies in de schotel.

gratis-bak-china-94

Met mijn proefglaasje kan ik vervolgens het bier uit de schotel scheppen.

gratis-bak-china-95

Blubblub, mijn dochterje geniet. Nu ga ik me dat allemaal eens opdrinken. Beste Lezer, binnenkort weer een gratis ding uit de supermarkt in China.

4 Reacties op “Gratis Bak bij Nestlé Witte Chocoladerepen uit China”

 1. Sjanghigh:

  Hij is goed.

 2. Ricardo:

  Guus,Hoewel ik dit niet het medium vind om te gaan diicrssseuen, zal ik dit mijn laatste reactie zijn op deze site:Ik wil in ieder geval opmerken dat ik het woord inconsequent niet heb gebruikt, dat zijn jouw woorden.Ongeloofwaardig was het woord, en dan mbt je rol bij waterdunen nee; “Als actiegroep associebren we ons niet met politieke partijen”, het zeeuwsvlaamsplatform, een niet politiek gebonden discussiegroep .Ik kan niet anders concluderen dat je er tot over je oren in zit, en wat dat is mag je zelf weten. Dus niet meer roepen dat je overal voor open staat en dan vervolgens hier boven letterlijk roepen dat je achter de standpunten van de PvZ staat. Je hebt stelling genomen en daar word je op aangesproken. Nogmaals je goed recht, maar ga dan niet de schijn van onafhankelijkheid ophouden.Guus, op verschillende blogs (waaronder op deze site) en artikelen reageer je regelmatig als door een wesp gestoken als er iets over je wordt gezegd wat je niet zint en komen grote woord als smaad uit je mond. Wees een vent, stap naar de rechter en klaag bijvoorbeeld Petra de Boevere aan. En ten aanzien van je positieve blogs, wat let je om het bekend te maken? Je hebt het toch zo op social media? Als anderen dit ook positief vinden dan zorgen ze wel voor verdere verspreiding Mocht je behoefte hebben hierover van gedachten te willen wisselen, je hebt mijn telefoonnummer. Ik zal op elke volgende opmerking van jou op deze site niet meer reageren.

 3. Kotomi:

  That’s an expert answer to an inrsieettng question

 4. Jorge:

  Stands back from the keyboard in ametamenz! Thanks!