Gratis Beker bij Weiquanmeiri Wortelsap

Gepubliceerd op dinsdag 24 augustus 2010 door Tycho

gratis-beker-bij-wortelsap-china-1

Vandaag weer een mooi gratis ding uit de Chinese supermarkt; een gratis beker bij een 900ml fles Weiquanmeiri wortelsap. Deed me 12 yuan in een Beijing-filiaal van de Franse supermarktketen Carrefour. De fles en beker, in een kartonnen doosje, waren saamgemaakt in een plastieken zak.

gratis-beker-bij-wortelsap-china-2

De achterkant van de primaire verpakking, de zak was van boven dichtgemaakt met een rood plastieken lint.

gratis-beker-bij-wortelsap-china-3

De doos met de beker en de fles Weiquanmeiri wortelsap uit hun primaire verpakking.

gratis-beker-bij-wortelsap-china-4

Normáliter kijk ik niet naar zakken maar dit was een speciaal geval. Doorzichtig met paarse vleksterretjes geprint, aan de bovenrand stond in het Engels ‘Happy Birthday’, iemand zou de set dus als een cadeautje kunnen kopen.

gratis-beker-bij-wortelsap-china-5

Het draagproduct, doen wij even wat karaktertjes. De merknaam in het groot in het groen: 味全每日, Weiquanmeiri, ‘vol smaak iedere dag’. Heelmaal linksboven, op de plaat naulijx uit te maken staat de naam van fabrikant: 味全, Weiquan indeed. Onder de merknaam in het rood, bovenste regel: 100 (procent) 胡萝卜果蔬 混合子, eig drie woorden, ik trek ze uit mekaar.  胡萝卜, hulubo, wortel. 果蔬, guosho, fruit (en) groenten. 混合子, hunheze, gemengde sap. Nu iets verder naar benee, naast de ’32’ staat: 种果蔬, 32 zhong guoshu, 32 soorten fruit (en) groenten. Het is naamlijk niet alleen wortel in de sap, oh neen. Wortel is het hoofdgerecht, op de plaat op de fles verder: druiven, sla, kool, sinasappel, pompoen, tomaat en aardbei. Gaan wij nog iets verder naar benee, en wel naar het groene rondje linksonder met de V van OK. Boven de linkerpoot van de V van OK staat 不添加, bu tianjia, geen adjectieven. Nu vlug verder met het verhaal.

gratis-beker-bij-wortelsap-china-6

Dit plaatje hing om de hals van de fles. Het beeldt een schone vrouw van middelbare leeftijd met kek kortgeknip haar, zo denken zulke vrouwen jonger te lijken, maar dat lijken ze nou juist niet. De vrouw houdt een fles van Weiquanmeiri tegen haar zachte wang. Het is echter niet de besproken wortel-variant maar de sinasappel. Slordig van fabrikant, het geld was zeker te kort om bij voor ieder product even een apart plaatje te platen. Links naast de vrouw zien wij drie nieuwe karakters: 坚持100%纯, best vertaald als: altijd 100% puur.

gratis-beker-bij-wortelsap-china-7

De achterkant van de fles met enige instructies voor de dronk en het behoud. De wortelsap is 21 dagen houdbaar bij een temperatuur tussen nullos en zevos graad.

gratis-beker-bij-wortelsap-china-8

De achterkant van het plaatje dat om de hals van de fles hing. Opnieuw het verkeerde product, het is de sinasappel-variant. Links weer instructies, vergelijkbaar met die van op de achterkant van de fles en nog enige bu’s (不’s), dingen die niet in de wortelsap zitten, naast geen adjectieven ook geen kleurstoffen en geen andere chemicaliën. Wel, nu weten wij wat er niet in zit en wat er allemaal wel in zit.

gratis-beker-bij-wortelsap-china-9

De fles wortelsap ontdaan van zijn dexel, maar de klus is nog niet geklaard.

gratis-beker-bij-wortelsap-china-91

Zo, nu wel. De fles wortelsap ontdaan van zijn dexel en zijn mondafdekfolie.

gratis-beker-bij-wortelsap-china-92

De wortelsap in mijn proefglaasje, het spul smaakte niet best, zoveel gezondheid deed mijn maag krimpen en ploffen, wat een dappere mensen toch, die dit drinken.

gratis-beker-bij-wortelsap-china-93

De gratis beker in zijn secundaire verpakking. Ik staarde een half uurtje naar de vrouw van middelbare leeftijd en kreeg geen stijve piemelmans, dat gebeurt mij bijnimmer. Ook op het kartonnen doosje weer de verkeerde Weiquanmeiri, het is de sinasappel-variant.

gratis-beker-bij-wortelsap-china-94

De gratis beker uit zijn secundaire verpakking.

gratis-beker-bij-wortelsap-china-95

Een kloeke beker, fraai vormgegeven, mooie kleur, sterk steen. Ik zou echter niet snel wortelsap uit deze beker drinken, eerder een melk of een koffie, misschien stiekum een bier.

gratis-beker-bij-wortelsap-china-96

Een gegeven paard kijkt mens niet in de bek, maar nu, de beker was wel erg stoffig van binnen.

gratis-beker-bij-wortelsap-china-97

De gratis beker in het reservoir (losgekoppeld) van mijn Onondo bonenmixer samen met een ‘Grote Oogst’ theebloem. Chinese bloementhee ziet schoon en is buitengewoon best te drinken.

gratis-beker-bij-wortelsap-china-98

Volgende keer weer een mooi gratis ding uit de Chinese supermarkt.

Comments are closed.