Gratis Condooms voor Migrant Arbeiders in China

Gepubliceerd op woensdag 3 maart 2010 door Tycho

china-condoom-1

Migrant arbeiders op een treinstation in Shangqiu in de provincie Henan kregen van gemeentewerkers gratis condooms en een foldertje over gezinsplanning. In deze dagen na de Chinees Nieuwjaar vakantie keren de arbeiders weer terug naar de steden waar hun werk wacht, vaak blijft het vrouwtje met de kleine achter in het dorp. Niet altijd, soms gaat juist de vrouw op pad en soms zelfs het hele gezin. Maar de mannen, de jagers, zijn het probleem.

china-condoom-2

In de steden moeten zij af en toe eens van bil en gaan naar de hoeren, in de vakantie verspreiden ze de aids vervolgens naar de dorpen waar de medische zorg niet best is. China ontkende jaren lang het aidsprobleem en schreef het vroeger wel weg als een Westerse ziekte zoals de negertjes nou nu nog steeds doen.

china-condoom-3

Maar sinds een aantal jaren gaat het veel beter en overheidsinstanties delen condooms uit op treinstations en op snelwegen aan vrachtwagenchauffeurs. Die boefjes doen namenlijk ook een aardige duit in het aids-zakje. In hotels in Beijing zijn sinds de olympische spelen in alle hotels verplicht condooms te koop, in sommige hotels liggen ze zelfs voor nop in de kamers en dat heb ik toevallig wel eens gezien.

Meestal liggen er vier in een pakje in neutrale verpakkingen, net theezakjes. Het gebruik van de eerste is gratis maar voor de rest is het betalen geblazen. Dat staat op de minibar-list die geen mens bekijkt en zeker niet vlak voor een wipje. Die betaalcondooms kunnen plots zeer prijzig zijn, hotelprijzen indeed. Jagers, let hier dus op als ze zo nodig met een rubbertje moet!

Comments are closed.