Gratis Klokje bij Jinliang Batterijen uit China

Gepubliceerd op vrijdag 21 mei 2010 door Tycho

china-batterij-gratis-1

Vandaag weer een mooi gratis ding, vond het juist yesterday in de supermercado. Het is een klokje en dat kwam voor nop bij een pak van acht AAA7 batterijen van Jinliang, 劲量, in Engels ‘Energizer’ en in het Chinees meent het precies hetzelfde.

Linksboven de verpakking staat ‘xin’, 新, ‘nieuw’. Rechtboven de merknaam,  Jinliang, 劲量. Het kleine geel onder ‘er’ van Energizer zegt 超劲能, chao jin neng, zelfde ‘jin’ als in ‘jinliang’, betekent letterlijk ‘super kracht -in staat tot-‘, best te vertalen als: “in staat tot super kracht”.

Rechts, van boven naar beneden, behelst het gratis ding!, er staat: 送劲量小子什 器, song jinliang xiaozi jishiqi. Song=geef, gratis. Jinliang=het merk (zie hier boven). Xiaozi=kleine jongen. Jishiqi=(uit)reken tijd machine, best simpel te vertalen als: klok. Samen zo: Gratis Jinliang-kleine jongen klok. Jinliang Xiaozi is indeed, de naam van het klokpopke.

china-batterij-gratis-2

‘Energizer’ is een Americaans batterijenmerk, het valt onder Energizer Holdings en heeft een lange geschiedenis die terug gaat tot 1899. Beurskoers op moment van schrijven, 210510, 00:31 Chinese tijd, is 56.25 dollar. Toch weer eigenaardig, de verpakking lijst www.energizer.com als de website, die bestaat, maar bij de ‘Select a Global Website’ valbeneden geen ‘China’.

Zou mijn koopje soms een neppert wezen? Kostte me wel 7 yuan, 70 eurocent. De batterijen zijn overal te koop in China en benne over het algemeen best. Ha wop!, ik had beter moeten weten en hik, het adres is www.energizer.com.cn en daar ook een heleboel plaatjes van ons Jinliangxiaozi. Maar raar blijft, waarom is die website niet toegankelijk via de wereldwijde homesite? Lezer, weet U?

china-batterij-gratis-2a

Jinliang Xiaozi van de website.

china-batterij-gratis-3

Het karton los van de plastieken hoes.

china-batterij-gratis-4

De acht batterijen uit de plastieken hoes, en het klokke op zijn rug bekeken.

china-batterij-gratis-5

Een der batterijen, van de Chinese kant.

china-batterij-gratis-6

Dezelfde batterij, van de Americaanse kant.

china-batterij-gratis-7

Het klokje naakt uit zijn verpakking. Het draagt een mandbal, in de mandbal het eigenlijke klokje. Digitaal systeem doet me denken aan mijn eerste horloge, was een Seiko, ‘water resist’ tot 50 meter. Nix van waar hoor, toen ik uit mijn  rubberboot viel minus 1 meter was het al gedaan. Die Japanners waren de Chinezen van toen, allemaal leugenaars.

china-batterij-gratis-8

D’achterkant van het klokje, simpele techniek zoals het digitaal beeldscherm al deed vermoeden. Ben vooral stapel van die heerlijk eerlijke batterijvasthouder.

china-batterij-gratis-9

Het klokje kan staan via een sta-ding, tussen klok’s benen en het sta-ding bleek een gebruixaanwijzing die gebruiker vertelt hoe hij het klokje gelijkzet, en wonder, het ding heeft zelfs een alarmsysteem. Gewekt door Jinliang Xiaozi deze morgen, oh zo mooi, en die zon meteen!

china-batterij-gratis-91

Het gratis klokje op mijn nieuwe Carlsberg Chill asbak, daar over later meer.

Comments are closed.