Gratis Lepel bij Pairdeer Batterijen uit China

Gepubliceerd op zaterdag 5 september 2009 door Tycho

china_battery_1

Welkom, Beste Lezer, bij een nieuw deel uit de serie ‘Gratis Dingen uit de Chinese Supermarkt’. Vandaag een Gratis Lepel bij een achtpak Shuanglu Batterijen.

china_battery_2

Shuanglu, (双鹿) betekent (een) paar herten, de Engelse naam van het merk is ‘Pairdeer’, daarover later iets meer. Het gele karakter naast de hertjes 双鹿 is song (送) en betekent ‘geven’ en in deze context ‘gratis’.

china_battery_3

De achterkant van de verpakking verklapt een aantal dingen: het zijn AAA 7 batterijen van 1.5 volt, de fabrikant heet Zhingyin (Ningbo) Battery Co., LTD., en de website, Chinees / Engels.

china_battery_97

Daar blijkt ook de slogan: “Pairdeer. Your Daily Life”. De batterijen hebben een ‘power up’-functie, een soort turboboost vermoedelijk, en zijn groen. Gelukkig, deze kan ik dus gewoon in de prullenbak gooien in plaats van verzamelen in een zakje voor de batterij-emmer beneden bij de portier.

china_battery_95

Men gebruikt heel slordig een ander logo op de site dan op de verpakking en ook de batterijen staat.

china_battery_96

Ultra Digital, de mascotte van Pairdeer, heeft net als het slordige logo een gewij in de ‘p’ en de ‘r’ en heel klein de ® ontbreekt niet. De andere slogan, weer slordig, van Pairdeer is “More Power Guaranteed” wat wel weer iets met die turboboost te maken zal hebben.

china_battery_94

De verpakking zonder het karton. Het was er weer moeilijk af te krijgen, ik krijg toch wat van die verpakkingen in dit land. Men moet haast wel Herculus of Tovenaar wezen om een iets open te krijgen. Met mijn favoriete mosterd bijvoorbeeld, ben ik bij iedere pot bijna vijf minuten bezig.

china_battery_5

De batterijen en de lepel uit hun verpakking. Ik dacht hier een tank te maken met de lepel het kanon en tijdens het project bleek weer eens mijn totaal gebrek aan enig praktisch inzicht. Ik was toch bezig om de batterij’tjes op een lijn te krijgen maar om een of andere reden stak er steeds eentje uit. Toen kwam, als reddende engel, mijn vriendin even kijken wat ik zo laat in de diepnacht nog aan het doen was met mijn camera. Ze begreep het probleem meteen en viste een plastiek doosje wattenstaafjes onder de tafel vandaan en plaatste dit tegen de batterijen. Zo lagen ze meteen recht. Lieverd, bedankt hoor.

china_battery_6

Een dichtbij-op van een der batterijen. Er staan weer veel dingen op, Chinese fabrikanten geven graag te veel informatie zodat de consument niet ziet hoe waardeloos het produkt in feite is. Ik leer ‘Alkaline’, ‘LR03’, ‘AM4’, ‘AAA’ en daaronder nog ‘1.5V’. Dat laatste is niet zichtbaar op de plaat maar voor dit schrijven heb ik er even een batterij’tje bijgepakt.

china_battery_7

De batterij rolde een stukje weg van mij en lijkt daarom kleiner, het is echter precies dezelfde en hier de Chinese kant. Dianchi (电池) achter Shuanglu betekent ‘batterij’.

china_battery_98

De lepel in een dichtbij-op. Het gezichtje komt niet voor op de verpakking en ook niet op de website. Men had hier tich beter iets met een hertje kunnen doen, och, zo’n lekker hertje. Het gezichtje doet mij denken aan een bepaald soort chips van Smiths lang geleden in Nederland, die hadden ook zulke oortjes, maar ik ben vergeten hoe zij heetten.

china_battery_9

Dicht-bij opper van de lepel. De lepel is gemaakt van staal en behoorlijk stevig, net probeerde ik haar om te buigen en dat ging pas na gebruik van behoorlijk veel kracht, maar met nog altijd minder dan ik nodig had om dat papier van de verpakking te verwijderen. Het Shuanglu-logo is als een zilvermerk in de steel verwerkt.

china_battery_99

De lepel van achteren. Daar ben ik in de weerspiegeling, ik vergat die dag een overhemd aan te trekken, excuus, normaliter zie ik echt netter hoor.

china_battery_93

De Shuanglu lepel in mijn aansteker-vorkheftruck. Het is een schoon apparaat, door drukken op de stoel verschijnt een vlam uit het gat in de krat, jaren geleden gekocht en werkt nog steeds.

Volgende keer weer een Gratis Ding uit de Supermarkt in China.


Comments are closed.