Gratis Plaatje van Guo Jingjing bij Lanyuelong Wasmiddel uit China

Gepubliceerd op woensdag 17 februari 2010 door Tycho

gratis_guojingjing_china_1

Vandaag weer een mooi gratis ding uit de Chinese supermarkt, een gratis plaatje van China’s sexy duixtertje Guo Jingjing bij een 1kg fles Lanyuelong wasmiddel. In het blauw geschereven Lanyuelong,  蓝月亮, betekent ‘blauwe maan’ en is een weinig bekend wasmiddel op de Chinese wasmiddelenmarkt, met Guo Jingjing probeert het merk daaraan iets te doen.

In het geel quanxiao xiyiye, 全效洗衣液, betekent ‘multi functioneel wasmiddel’. De rode text linksonder is in het handschrift van Guo Jingjing, zij schreef zhuanxihao yifu, 专洗好衣服, ‘wast kleren heel goed’. Over de texten rond het gratis plaatje later meer.

gratis_guojingjing_china_2

De achterkant van de fles. Vreemd spreekt met van 1 kilo terwijl de inhoud vloeibaar is. Verder enige wasinstructies en een website: www.bluemoon.com.cn die op moment van schrijven niet werkt. Vond wel een leuke fabrikant van mega-discolampen met bijna dezelfde naam: www.china-bluemoon.com.

gratis_guojingjing_china_3

Het gratis plaatje los van zijn moederschip. Het is maar een klein plaatje. De fles kostte mij 26 yuan, 2.6 euro en dat is voor China flink aan de prijs. Tijd dus, om het wasmiddel eens onder de loep te nemen.

gratis_guojingjing_china_4

Onder de dop een keurige tuit, die maakt het de vrouw makkelijker zonder morsen het wasmiddel in de wasmachine te gieten. Dat gaat namenlijk nog al eens mis. De dop lijkt groter dan noodzakelijk, hier heeft fabrikant kostbaar plastiek verspeeld en dat is vermoedelijk een van de redenen voor de hoge prijs.

gratis_guojingjing_china_5

Een paar centiliter, of moet ik soms ‘een paar gram’ schrijven, in mijn proefglaasje. Het spul is doorzichtig en iets dikker dan stroop, het ruikt naar de betere hotelbadkamers in Thailand.

gratis_guojingjing_china_6

Na enig schudden hield het spul zijn compositie, slecht een paar kleine belletjes aan de bovenrand van de vloeistof gaven blijk van lichte instabiliteit. Voor de gewone huis, tuin en keukenwas zou dat trouwens niets uit hoeven maken.

gratis_guojingjing_china_7

Een test op mijn Pepsi Dames-Tennissokken. De vloeistof liep iets uit en zonk daarna ras in de stof. Het hielp niet veel, ook na een uur waren de sokken nauwelijx schoner. Misschien zou het eerlijker zijn als ik een machine had gebruikt, maar aan de andere kant, zeep moet altijd wassen. 

gratis_guojingjing_china_8

Het gratis plaatje meet tien centimeter breed en op zijn hoogtepunt drie hoog. Helemaal bovenaan in het blauw staat Guo Jingjing, 郭晶晶. De text daaronder nog in het blauw en daar weer onder in het roze vormen een zin: “yao nin jinru, xiyixinshidai”, “邀您进入, 洗衣新时代”, “[ik] nodig U uit in de nieuwe tijd van kleding wassen”. Dit was juist de plaats voor nog wat handschrift geweest maar fabrikant koos voor duidelijkheid. Met zo’n risicobeleid komt Blauwe Maan er natuurlijk nooit. 

gratis_guojingjing_china_9

Jingjing’s lippen op haar pijpst gestift. Ze draagt een wit hemdeding dat sportieviteit en huiselijkheid moet uitstralen. Het plaatje is vooral voor de vrouw bedoeld, had Blauwe Maan mannen op het oog  dan waren de tieten er wel bij gedaan.

gratis_guojingjing_china_91

De achterkant van het plaatje is aan de saaie kant.

gratis_guojingjing_china_92

Het plaatje van Guo Jingjing achter het stuur van mijn ME-722 ‘Land Rover’, over dit mooie stuk Chinees oud speelgoed later hier meer.

Binnenkort weer een Gratis Ding uit de Chinese Supermarkt.

Een reactie op “Gratis Plaatje van Guo Jingjing bij Lanyuelong Wasmiddel uit China”

  1. Steffi Wolf:

    I could not stop laughing! I really like you sense of humour! I hope you and Ms. D are doing fine! I still enjoy the posts in you blog 🙂