Gratis Plactic Vrachtwagen bij Mingtailang Melk uit China

Gepubliceerd op zaterdag 10 oktober 2009 door Tycho

gratis_china_truck_1

Deze week vond ik weer een mooi gratis ding: bij vijf flesjes Mingtailang (明太郎) melk kwam een groene vrachtwagen. De melkflesjes en hun vrachtwagen, een tankwagen is het eigenlijk, zijn verpakt in een dik plastieke doorzichtige omhuizing.

Toen ik met mijn prijs thuis kwam riep mijn vriendin: “Die melk mag je niet drinken, onder geen beding!” Het is namenlijk een buitengewoon onbekend merk met een buitengewoon duistere afkomst, drinken van deze melk zou tot nierstenen kunnen leiden. Oei en neen, die wil ik niet, een baksteen om een ruit door te keilen is leuk natuurlijk maar zo iets in de nieren is een ander verhaal, meer nog daar ik mij werkelijk suf zeik met al dat bier de hele tijd.

gratis_china_truck_2

De melkflesjes en hun tankwagen uit de verpakking. De rietjes ben ik bewust vergeten, zij gaven de compositie een rommelige aanblik. Maar geen zorg Lezer, een hunner komt later in dit verhaal nog terug, de rietjes helemaal negeren is voor de zuiverheid van dit verhaal geen optie.

gratis_china_truck_3

Een der melkflesjes van dichtbij bekeken. Linksboven de merknaam, daaronder in het geel de typenaam. (Zoals ‘Versche Room’ van Van Grieken’) Er staat ‘liang yanjing’, 亮眼睛, en dat betekent ‘heldere ogen’, men maakt namenlijk reclame met de boodschap dat deze melk goed voor de ogen zou zijn.

Een scherp idee in China waar negentig procent van de bevolking een lelijke bril draagt. Het is gelul uiteraard, melk is net zomin goed voor de ogen als voor verder iets anders, het blijft gewoon vet uit de uier van een koe en via de Chinese manier van karnen krijgt drinker dus nog nierstenen op de koop toe. De vijf melkflesjes en hun tankwagen kocht ik voor 5 yuan, 50 eurocent, in de WuMart supermarkt bij mij om de hoek.

De koe zegt: ‘suan suan tian tian’, 酸酸甜甜, zoet zoet zuur zuur, en dat moet de smaak van het spul beschrijven. Ik heb het niet kunnen controleren want mijn vriendin hield mij bij het platen scherp in de gaten en toen ik klaar was met mijn camera verdwenen de flesjes meteen in de prullenbak, en niet eens in een prullenbak in huis, daar had ik ze nog uit kunnen vissen, maar in die peilloos diepe bak op de gallerij.

gratis_china_truck_4

De achterkant in beeld. Er staan twee webadressen maar vergeet het maar, ze doen het geen van twee en dit spekt inderdaad de verdachtmakingen richting fabrikant.

gratis_china_truck_5

Helemaal onder stond nog een merknaam, Dongjun, 东君, voor de ‘dong’ gebruikt men een klassiek karakter. Het logo zal wel een zon moeten wezen maar het lijkt mij veel meer op een atoombom, wel leuk bedacht, zo van ‘Drink deze melk en sterf als die dexelse Jappen in Naganaki maar van die stenen in je nieren ben je dan wel af!’, misschien iets te lang voor een slogan en er moet nog wat rijmelarij bij. De lezer die iets beters weet kan zijn idee kwijt beneden, ik ben de jury en de winnaar krijgt de tankwagen thuisgestuurd.

gratis_china_truck_6

Toch kon ik het niet laten mijn vriendin even te pesten en wipte een rietje, daar is het, door de cellofanen kopverpakking van een flesje. “Niet drinken zeg!” Neen neen, alleen een plaatje platen want ik wilde nu wel eens zien hoe die monstermelk zou zien. Het shietglas heb ik gestolen uit een bar en het kwam nu mooi van pas! Door knijpen in de zacht plastieken fles spoot de melk lustig het glaasje in en eigenlijk ziet het spul heel normaal. Het rook wel vreemd, beetje zoet, beetje zuur, wat vettig en een vreemd aroma dat ik niet thuis kon brengen wat vermoedelijk met die nierstenen te maken had.

gratis_china_truck_7

De tankwagen is gemaakt van groen hardplastiek en kent enige aardige plakkers. De tankwagen, of de melk die hij vervoerd, is ‘High Quality’ en het typenummer is ‘A9’.  De wagen kent slechts een enkele chauffeur en rijdt daardoor denkelijk geen lange ritten anders had er wel een bijrijder naast gezeten. De chauffeur, met westerse trekken, draagt een groene trui met een rood vest daarover, onder de groene trui draagt hij nog iets wits. Het is koud zeker in zijn wagen, het ding kent kennelijk geen boordverwarming.

gratis_china_truck_8

Op de, zeer gedetailleerd vormgegeven, zijkant staat ‘superioR powerfull’ wat weer op de tankwagen of zijn inhoud kan duiden. Op plaat twee en die hieronder is de andere kant van de tankwagen te zien, daar staat ‘Superior powerfull’, de plakkers zijn dus verschillend en die creativiteit verdient een bescheiden pluim.

gratis_china_truck_9

De tankwagen op mijn Dombo-speelt-piano klok.

Binnenkort weer een Gratis Ding uit de Chinese Supermarkt.

Comments are closed.