Gratis Puzzel bij Lebaishi Melkdrank uit de Supermarkt in China

Gepubliceerd op maandag 21 juni 2010 door Tycho

schaap-wold-puzzle-china-1

Vandaag weer een mooi gratis ding uit de Chinese supermarkt. Het is een gratis puzzel bij vijf flesjes Lebaishi melkdrank. De puzzel is naar de populairste tekenfilmserie van het moment, heet Xi Yangyang yu Huitai Lang, 喜羊羊与灰太狼, in het Engels vertaald als Pleasent Goat and BigBig Wolf. De serie handelt over vijf schapen, ‘yang’, geen geiten, en twee wolven. De twee wolven zijn man en vrouw, de vrouw stuurt de man steeds op pad om de schapen te gaan vangen.

Lijk bij Midas Wolf en de Biggetjes mislukt dat altijd. De schapen hebben allen een verschillende leeftijd en karakter, het hoofdrolschaap heet Xiyangyang, als in de titel, een betere vertaling is Pleasant Little Sheep, vriendelijk klein schaapje. Filmjes kijken hier, wie last heeft van de zenuwen niet klikken.

schaap-wold-puzzle-china-2

D’achterkant van de verpakking.

schaap-wold-puzzle-china-3

De flesjes melkdrank uit hun plastieken verpakking, de puzzel is nu uit zijn secundaire maar nog niet uit zijn primaire verpakking.

schaap-wold-puzzle-china-4

Kijken wij eerst even naar het draagartikel. Het merk staat bovenaan in het rood, het schrijft 乐百氏, Lebaishi, ‘Vrolijke Honderd Personen’, personen dient uitgelegd als ‘iedereen’, het zijn dus  niet een bepaalde 100 personen maar any honderd personen. Daaronder in het geel schrijft 健康快车, Jiankang Kuaiche, ‘gezondheids expres’, expres als in exprestrein. Daaronder in het geel-oranje schrijft AD钙, AD gai, [vitamine] AD-calcium.

schaap-wold-puzzle-china-5

D’achterkant van het flesje met enige instructies en inhoudsgetallen. Weinig interessant, als het lekker is drinkt een mens het wel, als het niet lekker is niet, daar verandert de preciese samenstelling van de inhoud weinig aan. Het spul is gemaakt in de provincie Guangdong.

schaap-wold-puzzle-china-6

Het flesje melkdrank ontdaan van zijn dop maar nog niet van zijn dekfolie.

schaap-wold-puzzle-china-7

Het melkdrankflesje ontdaan van zijn dop en zijn afdekfolie. Wel, niet helemaal, ik kreeg het niet los, gebruikte uiteindelijk een schaar om het afdekfolie door te prikken. De zwarte karakters schrijven 含乳饮料, han ru yinlao, letterlijk ‘inclusief melk drank’, best te vertalen als ‘drank waar ook melk in zit’, het is namenlijk geen melk maar een drankje met melk, ik heb daar in de titel en de rest van dit verhaal zo ‘melkdrank’ van gemaakt, want dat bekt lekker.

schaap-wold-puzzle-china-8

De melkdrank in mijn proefglaasje. Het rook zeer zoet en smaakte ook zeer zoet, van de kalk proefde ik weinig, fabrikant claimt met AD钙 wel wat veel. Substantie was in orde, melk schonk goed.

schaap-wold-puzzle-china-9

De puzzel in zijn primaire verpakking.

schaap-wold-puzzle-china-91

De puzzel bleek een dubbelaar, eigenlijk kwamen bij de vijf flesjes Lebaishi melkdrank dus twee gratis dingen. Twee is beter dan een. De vijf flesjes deden mij 12 yuan, dat was vroeger 1.2 euro maar nu niet meer. Ik heb een brief gekregen van een lezer die mij schreef dat de euro de laatste maanden flink is weggezakt. Indeed, lezer hartelijk bedankt. 12 yuan is nu 1.41 euro.

schaap-wold-puzzle-china-92

De puzzel uit zijn primaire verpakking. Het plaatje rechts toont in totaal tien verschillende Xi Yangyang yu Huitai Lang-puzzels, een mens kan ze verzamelen. Maar Lebaishi boeft hier een beetje want het zijn eigenlijk vijf verschillende puzzels, immers twee op een. Het dier op het plaatje is een geherstijlde panda, het dient als logo van Jiankang Kuaiche. Op het flesje draagt de panda een ruimtepak, hier staat het dier op een surfplank.

schaap-wold-puzzle-china-93

De puzzel telt 18 stukjes, (6×3). De puzzel beeldt de vijf schapen in goed gemoed. Links de twee wolven, de manwolf loert vanachter een struik op de schapen, de vrouwwolf loert vanachter een boom op haar man. Het schaapje vooraan is Xi Yangyang.

schaap-wold-puzzle-china-94

De puzzel op de achterkant telt tevens 18 stukjes, ook 6×3. De puzzel beeldt een wat moedeloze manwolf die de schaapjes in een reuzenrad aan zijn neus voorbij ziet gaan.

schaap-wold-puzzle-china-95

Tijd om te puzzelen. Alleen puzzelen is echter niet leuk. Gelukkig staat ChinaBlog.nl goed bekend in de hoofdstedelijke entertainment-kringen en na paar belletjes wist ik een heel belangrijke gast te strikken…

schaap-wold-puzzle-china-96

Ja het is haar. Xi Yangyang in persoon in mijn neerderig stulpje. Zij ging met mij de Xi Yangyang yu Huitai Lang-puzzel oplossen. Hardstikke leuk natuurlijk, zo dacht haar manachement. Puzzeltje, Xi Yangyang, publiciteit in Europa, heelmaal goed. Maar Xi Yangyang bleek niet zo ‘vriendelijk’ als in de serie, ze dronk en rookte als een  dragonder en beschouwde het bezoek duidelijk als een moetje.

Wel, ik bedacht een leuke spelletje met de puzzel: we begonnen met een stukje en wie daar het aanpalende stukje bij vond kreeg een punt. Wie uiteindelijk de meeste punten had won. Ik dacht dat Xi Yangyang makkelijk zou winnen, zij kent immers het verhaal het beste, en dat was ook de bedoeling, leuk voor het verhaal en de publiciteit, een ster immers wint altijd.

schaap-wold-puzzle-china-97

Maar het liep anders. Drie minuten in het spel. Tycho: 3, Xi Yangyang: 0. Ze speelde belabberd en dronk veel te veel. Puzzelen en drank gaan niet samen, het is een precies spel dat grote concentratie vereist. Ik denk trouwens dat Xi Yangyang al gedronken had voor ze bij mij kwam, al op een partij of wat geweest met haar sterrenvriendjes.

schaap-wold-puzzle-china-98

Het ging van kwaad tot erger. Tycho: 14, Xi Yangyang: 0. Ze deed vreeslijk arrogant en blaatte op hoge toon om Tequilla, mijn eerlijk bier was haar te min. Ik had gelukkig een flesje staan, gekregen van mijn ex-vriendin en al drie jaren bewaard, emotie ja, Xi Yangyang dronk in tien minuten de halve fles leeg.

Haar spel deed het geen goed, eigenlijk was het toen uitzichtloos, ik moest 14 fouten maken met de laatste drie stukjes voor een gelijkspel, 15 voor haar winst. Dat ging me niet gebeuren hoor, promotie en zo gelaten, ik heb mijn trots, sterretje of niet. En wat een sterretje ook, in een neukende tekenfilm.

schaap-wold-puzzle-china-99

Toen trok Xi Yangyang plots een pistool onder haar vachtje vandaag en plaatste het dreigend met de kolf op de speeltafel. Ze wilde mij intimideren, dwingen te verliezen zodat zij met de eer kon strijken en stoer kon praten op haar volgende partijen! Moest ze net mij hebben, dat schaapshoer, ik heb een huis vol guns en laat mij niet krijgen door een ster met een proppenschieter!

schaap-wold-puzzle-china-99a

Ik tok mijn eigen pistool! Dat had ze niet verwacht, ze schrok en deinsde terug, mijn hand was vast en zeker, Xi Yangyang had geen kans, ze probeerde naar haar pistool te grijpen, paniek in haar ogen, ha!, die had ik mooi te pakken!

schaap-wold-puzzle-china-99b

Pats!, recht op d’r arrogante harses, direct dood, kwam geen blaat uit, ze viel achterover tegen de muur en dat was het dan weer voor dat leventje.

schaap-wold-puzzle-china-99c

Puzzel afgemaakt. Eindstand: Tycho: 17. Xi Yangyang: 0.

schaap-wold-puzzle-china-99d

Het pistool dat Xi Yanyang naar d’andere wereld stuurde. Het is een ‘Tiger Gun’, ontworpen voor de tijgerjacht. Ik belde Xi Yangyang’s manachement en lei de situatie uit, ze konden er wel om lachen, ze gaan op zoek naar een nieuw schaap. Xi Yangyang speelt nog twee maanden, hadden ze al opgenomen. En een geheimpje: het manachement vertelde me dat deze ‘Xi Yangyang’ eigenlijk al de vijfde was, niemand had het ooit door. Schapen ook, wie houdt hen uit mekaar?

Een reactie op “Gratis Puzzel bij Lebaishi Melkdrank uit de Supermarkt in China”

  1. http://www./:

    Mums..!! Jeg har lavet denne skønne jordbær drøm i dag… Havde dog ingen mandler og valnødder, jeg ristede havregryn, solsikkefrø og lidt rørsukker… Det blev helt vildt godt. Jeg brugte økologisk Akacie honning istedet for Ahornsirup…