Gratis Schaapbeer bij Shuanghui Worst uit China

Gepubliceerd op woensdag 22 september 2010 door Tycho

gratis-schaapbeer-bij-worst-china-1

Gevonden in een supermarkt in Weihai, een bijzonder Gratis Ding. Het is een schaapbeer, kwam gratis bij een worst van 230 gram van het merk 双汇,Shuanghui, naam zonder bet, set kostte me 16.5 yuan. Weten wij nog de worstensoort, 蒜蓉考场, suanrong kaochang, letlijk: knoflook (fijn) gemalen geroosterde worst, beter te vertalen als: fijn gemalen geroosterde knoflook worst. Hmm, ik krijg nu al honger, en di’s pas de eerste plaat.

gratis-schaapbeer-bij-worst-china-2

D’achterkant van de verpakking. De schaapbeer is met enige stroken plakbank aan de fijn gemalen geroosterde knoflook worst vastgemaakt, ik durf dus niet te spreken van primaire en secundaire verpakkingen, hou het liever op twee primaire verpakkingen in leven verbonden door wat teep.

gratis-schaapbeer-bij-worst-china-3

De gratis schaapbeer en de fijn gemalen geroosterde knoflook worst los van mekaar. Het losmaken was nog geen ij, een schaar faalde, ik had een mes nodig om het hardnekkig teep kapot te krijgen. Enig werk, maar goed, gelukt.

gratis-schaapbeer-bij-worst-china-4

Kijken wij eerst even naar het draagartikel. De fijn gemalen geroosterde knoflook worst uit zijn verpakking. De worst meet krom 24 centimeter, voorzichtig recht getrokken 27.2. De worst was buitgewoon vet, ik lei haar op een stuk Aishin Tianshi wc-papier, anders zou de fijn gemalen knoflook worst mijn plaatstudio nodeloos beschadigen.

gratis-schaapbeer-bij-worst-china-5

De fijn gemalen geroosterde knoflook worst heeft een wat eigenaardige vorm, van links naar rechts van heel vet naar toch echt iets minder, met een tuitje heelmaal rechts.

gratis-schaapbeer-bij-worst-china-6

De fijn gemalen geroosterde knoflook worst in mijn proefglaasje, ondersteunt door mijn MF781 24hr service blikken brandweerwagen, ha, de brandweer staat hier immer paraat. De worst smaakte best, zij het iets aan de vette kant, maar da’k al verwacht.

gratis-schaapbeer-bij-worst-china-7

Tijd nu voor een blik op de schaapbeer, hier nog in zijn verpakking.

gratis-schaapbeer-bij-worst-china-8

De schaapbeer uit zijn verpakking. De schaapbier beeldt een der dieren uit de populairste tekenfilmserie van het moment, heet Xi Yangyang yu Huitai Lang, 喜羊羊与灰太狼, in het Engels vertaald als Pleasent Goat and BigBig Wolf. De serie handelt over vijf schapen, ‘yang’, geen geiten, en twee wolven. De twee wolven zijn man en vrouw, de vrouw stuurt de man steeds op pad om de schapen te gaan vangen.

Lijk bij Midas Wolf en de Biggetjes mislukt dat altijd. De schapen hebben allen een verschillende leeftijd en karakter, het hoofdrolschaap heet Xiyangyang, als in de titel, een betere vertaling is Pleasant Little Sheep, vriendelijk klein schaapje. Filmjes kijken hier, wie last heeft van de zenuwen niet klikken.

Bovenstaande twee alinea’s gedeeltelijk geleend uit een eerder verhaal over een gratis puzzel bij Lebaishi melk, dank wie de dank toekomt.

gratis-schaapbeer-bij-worst-china-9

De schaapbeer ziet schattig maar wilde desondanks alleen in deze wat vreemde houding poseren voor de alleen-plaat, nu, he’s goed hoor, ik kan natuurlijk niet verwachten dat zo’n gratis precies alles doe hoe ik het wil, ik met m’n buien ook.

gratis-schaapbeer-bij-worst-china-91

D’achterkant van de schaapbeer.

gratis-schaapbeer-bij-worst-china-92

Ze lag lekker klaar maar de fijn gemalen geroosterde knoflook worst was mij voor, het verhaal van mijn leven, immer net te laat. Vannacht moet ik hen nog uren horen!

Binnenkort, weer een gratis Ding uit de Chinese Supermarkt.

Een reactie op “Gratis Schaapbeer bij Shuanghui Worst uit China”

  1. Mr. X:

    Haha!, een van je mooiste, kom maar door met die gekte!