Gratis Schilsnijder bij Kewpie Mayonaise uit China

Gepubliceerd op zaterdag 9 januari 2010 door Tycho

gratis_schilsnijder_china_1

Groot het geluk toen bleek dat mijn favoriete mayonaise merk Kewpie weer een nieuwe actie deed! Eerder kreeg ik een baby gratis, nu een Schilsnijder.

gratis_schilsnijder_china_2

Gelukkig ook want ik hoef niet alles opnieuw te leggen, kopieerplak van de vorige: Kewpi (Qiu Bi, 丘比) is een van de grootste sauzenfabrikanten in China. Ze maken allerlei soorten; voor sla en dip maar mayonaise (sha la jiang, 沙拉酱) is hun core business.

Ze hebben twee soorten: de standaard mayonaise zoals op deze platen met een rood etiket en een zoete variant met een blauw. Chinezen, rare wezens als ze wezen, hebben de zoete liever. In sommige winkels is de rode niet eens te krijgen, soms moet ik daarvoor omrijden! De rode dus, komt smakelijk het dichtst bij het Neerlands spul in de buurt.

gratis_schilsnijder_china_3

De schilsnijder zat met dikke eendband vast aan de mayonaisepot, op de plaat zijn zij los. De schilsnijder zat nog eens in een aparte plastieken verpakking die licht beschadigde bij het losmaken.

gratis_schilsnijder_china_4

Eerst een blik op het moederschip. Het is fijn, oh ja, dat het penisje is gebleven.

gratis_schilsnijder_china_5

Mayonaise in mijn proefglas, het smaakte weer best. Nu gebruik in Kewpie al jaren dus dat was geen grote verrassing meer. Sinds enige jaren verkoopt men hier gevroren frieten, dat was oh vroeger nooit, toen moest de westerling zelf aan het snijden gaan met zijn aardappellen.

gratis_schilsnijder_china_6

Terug naar het gratis produkt. De schilsnijder uit zijn verpakking. De schilsnijder is vormgegeven naar de Kewpie-baby en gemaakt van plastiek, het snij-element van lichtmetaal. Reacht de afzonderlijke verpakking van de schilsnijder, om een beetje plastiek geven die Chinezen niet.

gratis_schilsnijder_china_7

Het kuifje in het haar van de baby linkt naar het piemeltje in het oppervlak van plaat nummer 4, dit is met opzet gedaan, zo maakt men merk.

gratis_schilsnijder_china_8

Aan de achterkant niets te beleven, geen merknaam, ook niet van voor. Fabrikant denkt denkelijk dat consument het zo wel zal weten. Was ik fabrikant dan spelde ik ‘Kewpi!!!’ overal. Want, wees eerlijk, die pot mayonaise verdwijnt in het vuilnisvat maar de schilsnijder blijft in de keuken. Tijd om het machien te testen.

gratis_schilsnijder_china_9

Het snijden van een blik Carlsberg ging best, mijn proefglas houdt de boel in evenwicht, voor de plaat vulde ik het weer even bij.

gratis_schilsnijder_china_91

Met de ui ging alles goed.

gratis_schilsnijder_china_92

De schilsnijder sneed prima zout.

gratis_schilsnijder_china_93

Met de chocoladekoejkes ging het echter mis, ik sneed mij in mijn vinger en verloor veel bloed.

gratis_schilsnijder_china_94

De schilsnijder in mijn neppe bloemstuk. Links de baby van het vorige Kewpi-verhaal, zij heeft ondertussen een broertje gekregen.

Comments are closed.