Gratis telefoons Uitgedeeld in mijn Straat

Gepubliceerd op zondag 17 juli 2011 door Tycho

a-gratis-telefoons-china-1

Chaos voor de supermarkt bij mij om hoek. Een lokale China Unicom telefoonwinkel deed straatmarketing en gaf gratis mobiele telefoons weg. Residenten moesten allerlei dingen raden over een Chinese iPhone-kloon. Hoe duur de telefoon was, hoeveel geheugen, hoeveel gratis apps, enzovoort. Wie alle juiste antwoorden wist kreeg een telefoon.

a-gratis-telefoons-china-2

De marketing werd gedaan door een hyperactive jongeman die het publiek goed mee kreeg. Het volk juichte, schreeuwde en stampte met de voeten. Naast de jongeman een weinig vrolijk meisje dat de dozen met gratis telefoons vast hield en verder nix deed.

a-gratis-telefoons-china-3

Even later stond daar plots een ander meisje dat iets vrolijker keek. De jongeman praatte aan een stuk door, hij vertelde over de telefoon en abbonementen van China Unicom. Tegelijk stelde hij de vragen aan het volk en luisterde naar de antwoorden. Een knap staaltje concentratie.

a-gratis-telefoons-china-4

Zij die een antwoord dachten te weten staken hun handen op en schreeuwden. Zie de haast gemene grijns op het gezicht van de jongeman.

a-gratis-telefoons-china-5

Vrouw met baby.

a-gratis-telefoons-china-6

Man met baby.

a-gratis-telefoons-china-7

Drie schone deernen.

a-gratis-telefoons-china-8

Toen werd het echt een bende want een etenskar moest dwars door het publiek.

a-gratis-telefoons-china-9

Het pleintje voor de supermarkt staat ’s avonds vol met etenskarren. Ze komen rond 1800 en zijn rond 2400 weer vertrokken. Residenten kunnen voor een paar yuannen een maaltijd kopen. De kar op de plaat verkoopt een soort pannenkoeken met ei gevuld met groenten. Een koek kost 3 yuannen. Op de achtergrond de McDonalds, 24 uur open en 24 uur bezorging aan huis.

a-gratis-telefoons-china-91

IK stond daar toen een half uur en nog steeds han niemand een telefoon gewonnen. De jongeman ging maar door met praten en vragen stellen. Het was laas tijd om te vertrekken.

Comments are closed.