Groot Zinkhol gevallen in China

Gepubliceerd op zondag 26 december 2010 door Tycho

zinkhol in China

Autoriteiten in Huichang County in de provincie Jiangxi hebben meer dan 800 residenten geëvacueerd uit het boerendorpje Zhoutian. In het dorp viel twee nacht her plots een groot zinkhol in een uienveld, het hol veroorzaakte verzakkingen en scheuren in de huizen.

zinkhol in China

Het gat meet vijf meter diep en meer dan 100 meter in omtrek en groeit snel, het is vermoedelijk ontstaan door intensieve zoutwinning in een nabij gelegen mijn. De verzakking versnelde door aanhoudende regen in het gebied. De mijn is inopdracht van autoriteiten gestopt met mijnen.

zinkhol in China

Een der residenten laat de schade zien in haar thuis.

zinkhol in China

De plaatjesposters leren de kinders karakters, de onderarmstukken over de jas van de resident dienen twee doelen: het beschermen van de kostbare jas tegen vuil van werken of koken en het verwarmen van de onderarmen bij fietsen of brommerrijden.

zinkhol in China

Residenten die niet meteen bij familie of vrinden terecht konden zijn opgevangen in dorpshuizen in dorpen in d’omgeving. Op de plaat een kompel oude vandagen, geen familie indeed, die saam naar het nieuws kijken. Zo te zien, hebben zij het best gezellig. Het countybestuur geeft hen bovendien een vergoeding van 300 yuan.

zinkhol in China

34.5 euro lijkt misschien een best bedrag maar mogelijk kunnen residenten nooit meer terug naar hun thuizen, voorlopig is het dorp van de buitenwereld afgesloten.

Comments are closed.