Grote Brand in Zhuzhou, China

Gepubliceerd op woensdag 23 december 2009 door Tycho

fire_china_zhuzhou_0

Bij een grote brand in een appartemententoren in aanbouw in Zhuzhou in de provincie Henan zijn zeker vier arbeiders om het leven gekomen. De brand barstte los tijdens laswerkzaamheden op de negende verdieping en klom razendsnel omhoog.

fire_china_zhuzhou_1

Meer dan dertig brandweerwagens en 350 brandweermannen werden ingezet om de brand te blussen. Door gebrek aan ladderwagens kon men echter niet hoog genoeg spuiten en machteloos zagen de brandweermannen hoe de vlammen het gebouw met hun dodelijke tongen vernietigden.

fire_china_zhuzhou_2

De vlammen schoten zo hoog dat zij zelfs de bouwkraan raakten, de stalen structuur vatte echter geen vlam en de kraandrijver zocht eerder een goed heenkomen op de veilige grond.

fire_china_zhuzhou_4

De vlammen in het hoge gedeelte van het gebouw doofden uiteindelijk vanzelf omdat er niets meer te verbranden was, met twee van elders ingevlogen hoogspuitwagens wist de brandweer de resterende vlammen op de lagere verdiepingen te blussen. De staalbetonnen structuur van het gebouw werd niet aangetast want daar werd de vlammenzee in het nog ‘open’ gebouw niet warm genoeg voor.

Comments are closed.