Haai te Koop in de Supermarkt in China

Gepubliceerd op woensdag 15 september 2010 door Tycho

haai-in-de-supermarkt-in-china-0

Een filiaal van de Americaanse supermarktketen Wallmart had haai in de aanbieding, vlees uit twee dieren werd vers gesneden voor hongerige klanten. Shenzhen ligt in de zuidelijke provincie Guangdong aan de warme Zuid Chinese Zee waar vissers de haaien halen. Supermarkten in China verkopen wel vaker haaienvlees maar dit is bij m’n’eten voor het eerst dat venters de hele beesten in de winkel leggen.

haai-in-de-supermarkt-in-china-1

De truuk werkte best, de vissen trokken veel publiek.

haai-in-de-supermarkt-in-china-2

haai-in-de-supermarkt-in-china-3

De haai kwam niet duur, 45 yuan de jin, da’s een halve kilo voor 5.14 euro. De prijs geldt wel alleen voor het gewoon vlees van de haaien, niet van meer kostbare delen zoals de vis of het vlees rond het hoofd, die delen gaan apart in de verkoop. Een beetje vette vin doet zo een tienduizend yuan, Chinese mannen denken dat hun piemiewiemie na een bordje haaienvinnensoep plots in een kanon veranderd, schijnt ook goed tegen kanker.

haai-in-de-supermarkt-in-china-4

Met een flinke peen blijft de bek wel open. Het filiaal in Shenzhen was de eerste vestiging van Wallmart in China, teeg zijn het er alweer 189.

5 Reacties op “Haai te Koop in de Supermarkt in China”

 1. Ronald in China:

  Zou in Nederland ook wel verkopen!

 2. Brownie:

  Chinezen zijn nou eenmaal niet zo close met dieren, in Nederland zou iedereen het zielig vinden om een haai zo te zien liggen.

 3. Daan2:

  Het zijn tenminste niet zulke dierenbeulen als die Japanners, die snijden alleen de vin af en gooien de rest terug in zee.

 4. rachel schigt:

  dit vind ik zo acceptabel ik vind dit zo zielig.
  ik wil dat ze het niet verkopen maar ermee moet kappen.
  ze moeten hun vrij in de zee laten zwemmen.

 5. Daisy:

  Ik vindt da echt niet normaal (haaien zijn mij lievelings dieren) laat een haai zwemmen ga ni verkopen zouden hen ok ni leuk vinden als hen daar op da ding liggen:S