Haibao op het Lantarenfestival in Shanghai

Gepubliceerd op maandag 1 maart 2010 door Tycho

haila

Het lantarenfestival is het sluitspektakel van de feestweken voor Chinees Nieuwjaar. In parken en winkelstraten zijn duidenden lantarens te zien die volgens oud bijgeloof de burger het nieuwe jaar in lichten. In Shanghai was het ook feest met een speciaal Expo 2010 lantarenfestijn waar Haibao de hoofdrol speelde.

haibao-shanghai-expo-2

De eigenaardige klodder tandpasta is de mascotte van Expo 2010. Op de plaat draagt hij een Chinees pakje met op de achtergrond een lantaren naar het Chinees pavillioen bij de expo. In vroeger tijden waren de lantarens niet meer dan simpele lampionnetjes met een kaarsje, vandaag zijn de krengen zo groot als flatgebouwen.

haibao-shanghai-expo-3

Een tevreden Haibao bij een lantaren naar het pavillioen van Australiƫ, dat land bestaat kennelijk uit vaten bier en cactusplanten. Men vergat de vraatzuchtige haaien en rugzakkermoordenaars.

haibao-shanghai-expo-4

Haibao lacht om het pavilioen van de Verenigde Arabische Emiraten. Het land bestaat kennelijk uit een vliegveldterminal en een kameel. Men is niets vergeten. De Expo 2010 begint op 1 mei.

Comments are closed.