Het Chinese Leger is Behoorlijk Gevaarlijk

Gepubliceerd op donderdag 24 februari 2011 door Tycho

leger-oefening-china-1

In de internationale pers de laatste tijd veel verhalen over het opkomende Chinese leger dat binnen zoveel of zoveel jaar technologisch de westerse prutslegertjes zou overvleugelen en vervolgens de groot Chinese-tegenwereld oorlog met speels gemak zou winnen.

Hier op ChinaBlog.nl nu de waarheid. De Chinese staatszender CCTV7 liet beelden zien van een oefening van een anti aircraft artillery eenheid belast met het neerhalen van helikopters en laagvliegende vliegtuigen.  Zie ook de kek witte handschoentjes van soldaten. Maar!, waar schoten soldaten op tijdens hun oefening? Wel:

leger-oefening-china-3

Voorlopig geen zorgen, Beste Lezers.

Een reactie op “Het Chinese Leger is Behoorlijk Gevaarlijk”

 1. rene:

  Beste Tycho,

  Bij deze wil ik informatie opvragen omtrent de mogelijk- heid van het gebruik van een van de foto’s op deze weblog.
  “Oud en Nieuw. Het gebouw op de achtergrond is straks het nieuwste hoogste gebouw van Shenyang met 30 verdiepingen. Hoeihoei, en daar hebben ze tot 2009 over gedaan.’-xinhuanet-“, schreef je op 29 juli 2009 erbij.
  Het betreft de ineenstorting van een kantoorgebouw in China die dag.

  Graag wil ik het hoge resolutiebeeld ontvangen voor in een educatieve methode natuurkunde voor het middelbaar onderwijs.

  Is het highres beeld bij jou te verkrijgen en wat zijn de kosten voor plaatsing binnen de methode in een oplage van 3250 stuks, nederlandse taal, formaat +/- 16 x 12 cm?

  Ik hoop snel van je te horen ;
  in afwachting
  &
  met hollandse groet,

  rene lennaerts

  t 020 6205242 amsterdam
  e schalenn@xs4all.nl