Hotel van 22 Verdiepingen Opgeblazen in China

Gepubliceerd op dinsdag 9 februari 2010 door Tycho

hotel_boem_china_1

Het Lake Vieuw Hotel in Nanchang in de provincie Jiangsu werd opgeblazen. Het hotel telde 22 verdiepingen, was 85.7 meter hoog en bestond 13 jaar. In 2007 kreeg het een nieuwe eigenaar die het zeer succesvolle vier-sterren hotel, dat op een eigen schiereilandje staat, liet versloffen. Uiteindelijk besloot deze Kaimei Group het hotel op te blazen en daarna een nieuw te bouwen met 25-verdiepingen en vijf-sterren. Mooie foto’s van de destructie:

hotel_boem_china_1a

Een mistige dag, ik zou een zonnige heb gekozen zodat meer volk het feest kan zien.

hotel_boem_china_2

Foto genomen van de andere kant van het hotel, de dragende rode pijlers storten keurig als eerste in en nemen de rest van het gebouw mee naar beneden. Zo zorgt de boemboer ook dat er niet te veel resten in het water vallen, is ecologisch goed.

hotel_boem_china_3

Aan de linkerkant een der dragende pijlers, de rode pilaar rechts is slechts een decoratie en heeft geen functie. De meeste explosieven lijken aan de linkerkant (op deze plaat) van het gebouw geplaatst, de stofwolken zijn daar hoger en meer intens.

hotel_boem_china_4

Volgens de regels der kunst opgeblazen, een 9. Geen 10 want potverdikke toch nou heeft boemboer juist een stuk van de niet-dragende pilaar laten staan. Had ‘ie net een explosiefje extra aan de rechterkant (op de plaat) moeten plaatsen in plaats zich volledig op de linkerkant te concentreren.

Comments are closed.