Hu Jintao bezoekt Museum met Jonge Pioniers

Gepubliceerd op dinsdag 1 juni 2010 door Tycho

hu-jintao-pioniers-china-1

De Chinese president Hu Jintao bezocht het Science & Technology Museum in Beijing met een delegatie van de Jonge Pioniers, het bezoek ter ere van de Internationale Kinderdag. De ‘Jonge Pioniers’ is de grootste jeugd-organisatie van China, zij telt 130 millioen leden tussen de 7 en 14 jaar. Een Jonge Pionier is eenvoudig te herkennen aan zijn of haar wufte rode sjaal, Hu was vroeger ook lid en droeg daarom mee.

hu-jintao-pioniers-china-2

Hu Sprak: “Jullie zijn de drijvende kracht achter ’s lands ontwikkeling in de toekomst. Jullie moeten altijd klaar zijn om met jullie wijsheid en kracht bij te dragen aan de bouw van een welvarend, democratisch, beschaafd en harmonieus modern socialistisch land.”

hu-jintao-pioniers-china-4

De organisatie van het festijn had ook enige buitenlande kinderen ingevlogen, van dat arrogante uitwisselingsspul uit linxe rijke ouders dat op z’n tiende al overal geweest is. Hu Sprak: “Kinderen van thuis en buitenland moeten de onderlinge banden versterken, van elkaar leren en samen vooruitgang maken, om in de toekomst op een betere manier een betere wereld te bouwen.”

Comments are closed.