In de Houding voor de Schoolinspectie in China

Gepubliceerd op donderdag 1 december 2011 door Tycho

a-school-inspectie-china-1

Ha, de onderwijs-inspectie. Wie zal het vergeten zijn? Een spannende dag, met meester Piet nerveuzig door de gang, met zijn sjekkie in zijn bek. In China bestaat ook een school-inspectie en daar ist geen kattepis. Het hele leven van meester Pang kan zomaar gesloopt door een enkele inspecteur die zijn dag niet heeft. Scholen doen daarom alles wat zij kunnen om het de inspecteurs hun best naar de zin te maken. Op de platen de situatie in de schone stad Ningde in de provincie Fujian, scholieren staan in hun beste uniform met blommetjes klaar in de houding voor de komst van den Hoge Heren.

a-school-inspectie-china-2

Zie de palmbome, die groeien daar echt, het hele zuiden van China is sub-tropisch. Rachtig klimaat, veel beter dan dat retekoude Beijing waar ik nog steeds woon. De blommen trouwens, die de kinders in hun handen hebben, lijken mij geen echte.

a-school-inspectie-china-3

Links een lerares, welgewelfd lichaam, boefje zeker. Hoe dat ook, de spanning stijgt…

a-school-inspectie-china-4

Een overzicht van de situatie ter plekke.

a-school-inspectie-china-5

En daarrrrr komen de inspecteurrrrz, met hun dikke fokking Toyota Landcruiser Prado van een eurotonnetje of meer. De kinders steken hun armen ten hemel met de blommetjes top, goed in den houding! Nu maar hopen, dan, voor meester Pang.

Comments are closed.