In de Supermarkt waar Wen Jiabao ook Was

Gepubliceerd op vrijdag 31 december 2010 door Tycho

Picture 007

Awel, juist yesterday was ik toevallig in een Wu Mart supermarkt ver van mijn thuis in buurt van de Temple of Heaven. Binnen leek het een normale Wu Mart tot mijn speurdersoog viel op een poster met Wen Jiabao. De premier bezocht op 16 januari 2010 de supermarkt voor een inspectie in het kaa van de toen tot grote hoogte gestegen groenteprijzen, in sommige supermarkten waren daardoor zelfs bepaalde groenten niet meer te krijgen.

Picture 005

Brrr, barre tijden waren dat, het was die januari ook nog eens vreeslijk koud met dagtems teeg de minus vijftien. Gelukkig was daar ons Wen, en alles kwam goed. Wen droeg die dag een stemmige grijze winterjas met een in combinatie iets te frivole veelkleurige sjaal. Wen lachte minder dan wij van hem gewend zijn, het was een serieuze inspectie, de groenteprijzen gingen de premier duidelijk aan het hart.

Picture 009

Wen kwam met zijn ambtenaren en ‘experts’ op voedselgebied, met de supermarktmanager bekeek hij de prijzen op de grond. Wen werd omringd door tientallen lokale residenten die opvallend dichtbij de premier mochten komen, de premier wilde zich op dit politiek zo gevaarlijke onderwerp weer eens van zijn volxte kant laten zien. De prijzen van de groente zijn in de loop van het jaar gedaald maar stijgen de laatste maand weer, misschien moet Wen in januari opnieuw op pad. Tijd voor een korte blik in de supermarkt:

Picture 011

Zie de jolige verlichting. De meisjes in het rood zijn van de supermarkt, rechts allerlei rijstekoeken.

Picture 012

Reclame voor kookolie. Rechts kledij, supermarkten in China verkopen naast voer vaak ook kleren en huishoudelijke machinerij.

Picture 013

Een oude Jaar van de Aap-kalender.

Picture 017

De Wu Mart supermarkt van buiten.

Een reactie op “In de Supermarkt waar Wen Jiabao ook Was”

  1. Ruben:

    i have not tried baking chffion cake til now – dun even have the pan!u have too many recipes for chffion cakesoon i’m gonna buy my own pan and the first blog i view will be yours!thks for sharing 🙂