Jaar van de Tijger-Electrieke Tijger uit China

Gepubliceerd op vrijdag 19 februari 2010 door Tycho

tijger-china-0

Het Chinese Jaar van de Tijger is inmiddels begonnen maar ik ben nog lang niet door mijn voorraad heen. Vandaag een fraai plastiek-elektriek tijgerbeest van dertig centimeter diep en een een schofthoogte van tien. De tijger werkt op vier AA batterijen en kan lopen. Tijdens het lopen lichten de ogen rood en klinken gromgeluiden.

tijger-china-1

De tijger deed mij twintig yuan, twee euro, en kreeg voor die prijs een keurig likje verf. De ogen, wenkbrauwen en wimpers zijn mij iets te vrouwlijk voor het toch ruige imago van het monsterlijk mooie dier.

tijger-china-2

De tijger loopt ras, tijdens het platen van de platen probeerde ik de tred even op tafel en ja hoor daar donderde het beest van het blad. Normáliter zit er een touwtje met handvat aan de rug van zo’n stuk speelgoed gemaakt zodat speler een val kan voorkomen. Voor 20 yuan is dat kennelijk te veel gevraagd.

tijger-china-3

De tijger staat licht ineengedoken en klaar voor de sprong in zijn jaar. De staart beweegt niet electriek maar zit wel los waardoor hij vanzelf wat kwispelt, een slimme en goedkope oplossing.

tijger-china-4

Waar bij een echte tijger de poepert zit nu de speaker voor de gromgeluiden. Het ‘bandje’ begint met twee langgerekte grommen, dan twee korte, dan weer een lange en daarna weer opnieuw van het voren. De rechterachterpoot valt al bijna uit elkaar.

tijger-china-5

Ik heb er namenlijk al veel mee gespeeld, zie ook de slijtage onder de voetjes. De tijger loopt alleen op een stroef oppervlak, op glad tolt het dier hulpeloos alle kanten op. De batterijen gaan in het buikvak en daar rechts naast de elektriekschakelaar.

Binnenkort nog een paar tijgers.

Comments are closed.