Jaar van de Tijger-Postzegels te koop in China

Gepubliceerd op woensdag 6 januari 2010 door Tycho

china_jaar_tijger_postzegels_1

Het Chinese Jaar van de Tijger begint op 14 februari en de gekte barst al lekker los. Gisteren was het groot feest want de Jaar van de Tijger-Postzegels sloegen de markt. Chinezen zijn fanatieke postzegelverzamelaars dus de belangstelling was groot door het hele land. De zegels komen in verschillende waarden en ontwerpen, die op de plaat boven voor 1.20 yuan, 12 eurocent, en bijzonder hip, bijna cartoonesk.

china_jaar_tijger_postzegels_2

Postzegelverzamelaars wachten netjes op hun beurt bij een postkantoor in Suzhou in de provincie Jiangsu. De posterijen maakten er een feestje van met een groot tijgerbord.

china_jaar_tijger_postzegels_3

Een postzegelverzamelaarster laat trots haar net gekochte zegels zien.

china_jaar_tijger_postzegels_4

Dit is ook een vrouw, bij een postkantoor in Shanghai. Links de cartooneske en rechts acht meer traditioneel ontworpen zegeltjes.

china_jaar_tijger_postzegels_5

Een postzegelverzamelaar in Tianjin laat zijn envelop zien met de nieuwe zegel en het eveneens speciale Jaar van de Tijger-Poststempel. De plaat van de grote tijger links lijkt sprekend op het beest dat ik vorige week beschreef.

china_jaar_tijger_postzegels_6

Een baliemedewerxter van een postkantoor in Qingdao in de provincie Shandong laat een groot vel met 20 zegels zien. Mocht U nu, Beste Lezer, ook postzegels verzamelen en graag deze tijgerzegels aan U collectie willen voegen laat dan een berichtje achter via contact, dan regelen wij wat.

Comments are closed.