Jaar van de Tijger-Tijgerkussenbeest uit China

Gepubliceerd op donderdag 11 februari 2010 door Tycho

tijger_china_rood_1

Over drie dagen, 14 feb, begint het jaar van de tijger en de dieren vallen met bosjes uit de bomen. Voor de tijgergein kocht ik van de man met de fietskar een tiental tijgerbeesten, vandaag een hunner in bespreking. Het is een zeer traditioneel tijgerbeest, het beeldt de mythe. Op het voorhoofd staat het karakter ‘wang’, 王, koning, want dat is de tijger het komend jaar.

tijger_china_rood_2

Het groene blad waarin de neusgaten ontworpen zitten staat voor voorspoed en geluk, eigenlijk staat het hele beest daarvoor en eigenlijk ook alle andere tijgerdingen, maar met zo’n blaadje is net net even echter.

tijger_china_rood_3

Het tijgerbeest dubbelt als kussen, het is een tijgerkussenbeest, zie ook titel. De Chinees kan zijn kleine hoofdje te rusten leien na een lange dag keihard werken en lekker even dromen van veel poen, en die dromen zouden kunnen uitkomen want slapen op het tijgerkussenbeest brengt ook al weer geluk.

tijger_china_rood_4

Fabrikant heeft d achterkant erg saai gehouden. Fabrikant heet ‘Kayee’ en het tijgerkussenbeest mag alleen met de hand gewassen op dertig graden. Niet strijken. Het copyright dateert van 2006, fabrikant dacht dus vooruit en dat is prijzenswaardig.

tijger_china_rood_5

Het tijgerkussenbeest met drie tijgers op zijn tijgerkussenbeestrug. De oranje tijger links en de rood-gouden tijger in het midden waren hier eerder te gast, de wollige tijger met bal komt binnenkort kijken.

Comments are closed.