Jaar van het Konijn-Elektriek Konijn uit China II

Gepubliceerd op zaterdag 5 februari 2011 door Tycho

rab-2-1

Neen, ik ben nog niet uitgekonijnd vandaag. Het tweede elektriek konijn is een buitgewoon fraai exemplaar op een driewiel motorfiets. Het konijn op de driewiel motorfiets (vanaf nu: het konijn op de motor) is op afstand bestuurbaar via een draadverbinding met de roze houder links op de plaat, daar ook de drie 1.5 volt batterijen. Veel te ‘besturen’ valt er trouwens niet, op de houder zit slechts ene knop, voor uit en aan. Na aanzetten gaat het konijn op de motor vooruit.

rab-2-2

Het konijn is geel van kleur, het draagt zwarte laarzen, een groene broek, een oranje jekker en een paarsroze keep. Op zijn wangt draagt het konijn een koele tatoeage, zoals motormensen dat doen. De motor heeft een gouden wiel voor en twee achter, de uitlaten zijn zilverchroom. Op de uitlaten een sticker mer vlammen en midden in de vlammen de text ‘super’. Een blik op het motorische leert een 4-cilinder V-twin, denkelijk naar de Americaanse Harley Davidson.

rab-2-3

In het roze hart zit de luidspreker. Het konijn op de motor meet 20 centimeter van voorwiel tot eind uitlaat, 18 centimeter can grond tot punt oren en tien centimeter van zijkanten uitlaten. De houder meet 18 centimeter.

rab-2-4

Achterop de motor staat ‘Good Luck’ en daar boven en beneden de naam van fabrikant: Dong (boven Good Luck) en Lang (onder Good Luck), samen dus DongLang. Ontwerper heeft zijn buitenste best gedaan op de keep, zeker zo gezien van achteren lijkt het net de wind.

rab-2-5

Het konijn heeft een enigszins grimmige gelaatsuitdrukking, het zal zich zijn jaar niet van het brood laen eten! Het konijn draagt geen helm. Het voorwiel staat licht uit het lood ten opzichte van het freem, een kleinfoutje van fabrikant, maar niet het laatste zoals wij zullen zien.

rab-2-6

Een haast rimpelloze onderkant, goed voor downforce op hogere snelheden. Het zwarte gedeelte mid-achter bergt het aandrijfmechaniek dat makkelijk kan losgekoppeld voor reiniging. Zeer attent van fabrikant, Beijing is zeer stoffig, bij veel spelen is regelmatig reinigen noodzakelijk.

rab-2-7

Het konijn op de motor aangezet. Het apparaat reed zo snel door mijn plaatstudio dat het platen van een scherpe plaat onmogelijk bleek, daarom heb ik voor de plaat het konijn op de motor even op een verhoging gezet. Na aanzetten draaien de achterwielen als gekken, de uitlaten zijn via een pinnetje verbonden met de wielen en zitten vast op een draaiwiel voor de achterwielen, ze draaien dus mee met de wielen!

Dat kan natuurlijk helemaal niet, fabrikant heeft hier voorrang gegeven aan leukigheid boven realisme, een dodelijke fout bij het modelleren van een mechanisme zoals een motorfiets. Schandalig! Verder knipperen de ogen van het konijn, de koplamp gaat aan en uit de luidspreker klinken allerlei woeiwoei-geluiden.

Een leuk stukje speelgoed hoor, maar wel met een heel grote miskleun.

Comments are closed.