Jaar van het Konijn-Elektriek Konijn uit China IV

Gepubliceerd op zaterdag 26 februari 2011 door Tycho

Picture 042

Het laatste plastieken elektrieke Jaar van het Konijn-konijn van dit jaar, de volgende volgt over twaalf. De speelgoederen die ik koop voor deze schrijfsels gaan een keer per drie maand naar arme weeskindjes in de provincie Sichuan, dan hebben die ook eens wat plezier.

Het konijn van vandaag houdt een grote wortel vast, op de wortel staat: 好彩头, haocaitou, betekent goed geluk, maar een specifieke, aardig genoeg bij loterij, bingo en andere gokspelen. Het konijn is uitgevoerd in wit met op zijn lijfje oranje versierselen, de mond is ook oranje. De ogen zijn blauw voor vertrouwen en de oren roze. De punt van de neus kreeg een zwarte lik.

Picture 035

Het konijn krijgt zijn elektriek via  drie 1.5 volters in de roze houder, het roze hart dubbelt als een luidspreker voor de muziek, zie verder beneden. Het konijn en zijn wortel staan op een plateau dat bestaat uit kleine Chinese geluxgoudscheepjes geladen met een gouden geluxmunt. Speelgoedfabrikant besloot de scheepjes uit te voeren in het paarsroze in plaats van in het goud. Gezien de andere kleuren een juiste keuze.

Picture 039

Het konijn meet 15 centimeters van onderkant voet tot bovenkant oor. De wortel meet 16.5 centimeters van plateau tot bovenkant blad. De maximale breedte van het speelgoed, gemeten van de uiterste rechterkant van het plateau tot de uiterste linkerkant van de linker snorharen van het konijn.

Picture 044

Het konijn, aangezet. De schakelaar zit op de roze houder. In de wortel lichten vier lampen op, een rood, een blauw en twee groen. Uit de luidspreker schalt een Chinees kinderliedje, op de plaat recht in de grote oren van het konijn.

Picture 050

Een van de twee groene lampen zit aan de achterkant en schijnt buitgewoon krachtig, op de wand van mijn plaatstudio scheen het een grote roze planeet. Met dit konijn bij de hand kan een mens in’t duister zijn weg nog wel vinden.

2 Reacties op “Jaar van het Konijn-Elektriek Konijn uit China IV”

  1. dina:

    das wel lol

  2. mitchell:

    EEN CHINEES IS EEN VERKEERDE UITVINDING CHINEZEN ZIJN STRONT OP AARDE