Jaar van het Konijn-Elektriek Konijn uit China

Gepubliceerd op zaterdag 5 februari 2011 door Tycho

rab-1-1

Nog steeds vakantie in Beijing, de straten zijn leeg en elkerlijk sluit zich op in thuis voor eten en familie. Een goede tijd dus om veel over konijnen te schrijven. Gisteren bracht ik een bezoek aan de Temple Fair en daar vond ik een heel stel van de kleine wollige viervoeters. Vandaag de eersteling; dit fraaie elektieke konijn met een sjaal om zijn nekje, het is indeed koud in de stad.

rab-1-2

Het konijn heeft een schoftgoogte van 9 centimeters. Hoogte van voet tot bovenkant oor is 19 centimeter. Lengte van neus tot staart is 19 centimeter, breedte van poot tot poot 10 centimeter. Dat was een lekker overzichtelijk malletje voor fabrikant! In het midden van het lichaam een hart, het licht op na aanzetten.

rab-1-3

Het konijn is redelijk natuurgetrouw, kleur misschien wat uit de rede, en de schroefgaten zijn helemaal niet afgedekt. Daar gaan kleine natuurlijk met hun vingertjes in zitten porren met wellicht schadelijke gevolgen voor het mechaniek binnenin.

rab-1-3a

Het konijn blikt olijk de wereld in, ha, het is natuurlijk ook zijn jaar. Rood bekje met roze tong aan de geile kant, kuifje op het voorhoofd naar ouderwetsch Chinees gebruik voor het kapsel van kleine kinderen.

rab-1-3b

Zie weer de enorme schroefgaten. De gaatjes op aarshoogte zijn van de luidspreker. De poten staan ongelijk omdat die bewegen na aanzetten.

rab-1-4

In het midden het dexel van het batterijvak, het konijn werkt op drie 1.5 volters. De openingsklikkers voor het batterijvak zijn buitgewoon groot uitgevallen maar wel netjes afgewerkt. Het grote sleutelgat dient geen duidelijk doel, of het zou de koeling van de batterijen moeten wezen, 1.5 volters hebben zeker in een drie-configuratie echter geen koeling nodig.

Het schroefje dat eigenlijk rechts naast het sleutelgat in het schroefgat hoort te zitten mist. Verkopers halen deze schroefjes vaak zelf uit de goederen omdat die meest zonder batterijen van fabriek komen en klanten het goed met batterij eisen. Een beetje communicatie tussen fabrikant en verkopers zou dit raar gedonder toch moeten kunnen oplossen!

Rechts van het batterijvak de aan/uit schakelaar. Op het batterijvak staat de naam van fabrikant: Biyuexinghui, Made in China. Het logo van Biyuexinhui is een zonnetje met een maantje door.

rab-1-5

Na aanzetten gaat het konijn lopen, drie stappen achteruit, dan zes vooruit. Het hart blijkt een lamp verscholen en knippert in de kleuren rood, paars, groen en geel. De staart en de kop gaan op en neer. Uit de luidspreker schalt een bekend Chinees popdeuntje. Erg leuk, en morgen weer een konijn.

Comments are closed.